5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eylemcilere karga tulumba gözaltı

İZMİR'DE PROTESTOCULARA POLİS MÜDAHALESİ

İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde ilki 1923 yılında yapılan İzmir İktisat Kongresi anısına düzenlenen İzmir İktisat Sempozyumu'na girmek isteyen 31 kişilik sol görüşlü öğrenci içeri alınmadı. Bunun üzerine polisle öğrenciler arasında arbede yaşandı.

Sempozyumda kendilerinin de söz hakkı olduğunu belirten grup üyeleri, organizasyona alınmayınca İsmet İnönü Kültür Merkezi önünde pankart açarak ve sloganlar atıp protesto gösterisi yaptı ardından salona girmek istedi. Ancak emniyet güçleri eylemcileri dağılmaları konusunda uyardı.

Uyarılara uymayan 31 kişi eylemlerini sürdürünce polisler müdahale etti. Aralarında bayanlarında bulunduğu eylemciler çevik kuvvet polisleri tarafından karga tulumba gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemci şahıslar çevik kuvvet otobüsüyle emniyete götürüldü.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı sempozyumun açılış konuşmaları yapıldığı sırada tüm dikkatler bir anda dışarıya çevrildi. Ellerinde pankart ve bayraklar bulunan sol görüşlü bir grup öğrenci içeri girmek istediklerini ve içeri alınmadıkları için protesto gösterisi yaptıklarını söyledi. İçeri alınmadıklarını iddia eden protestocu grup sadece işveren sınıfının değil işçi ve emekçi sınıfının sempozyumda temsil edilmesini savundukları için

oraya geldiklerini söyledi. Daha sonra organizasyonun yetkilileriyle görüşme yapan grup temsilcisi, aldığı ret cevabından sonra arkadaşlarının yanına döndü. Aldıkları olumsuz cevaptan sonra ne olursa olsun içeri girmek istediklerini belirten grup üyeleri, polisin sessizce dağılma uyarısına uymayınca polis göstericileri birer birer çevik kuvvet otobüsüne bindirerek gözaltına aldı. Göstericiler Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

İki gün sürecek sempozyumda Türkiye ekonomisi hakkında konuşmaların yapılacağı 6 sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda çeşitli sivil toplum kuruluşu ile oda başkanlarının yanı sıra üniversitelerden öğretim görevlileri konuşmalara katılacak.

İZMİR'DE PROTESTOCULARA POLİS MÜDAHALESİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 13:30:00
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 14:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?