5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Fabrika sahibinin isyanı!

FABRİKASINI TALAN EDEN HIRSIZLARIN SERBEST KALMASINA İSYAN ETTİ

İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Mustafa Bedir'e ait olan Bedir Tavukçuluk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait fabrika, hırsızlar tarafından talan edildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olayda jandarma tarafından suçüstü yakalanan ve kardeş oldukları belirlenen S.A.(38), K.A.(28) ve Ö.A.(22) adlı 3 zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fabrikayı, 2 yıl önce çıkan kuş gribi nedeniyle ekonomik dar boğaza girdiği için kapattığını, ancak tavuk kesim makineleri dahil herşeyin çalındığını iddia eden Mustafa Bedir, zanlıların tutuksuz olarak yargılanmalarına isyan etti.

Edinilen bilgiye göre olay geçtiğimiz cumartesi günü öğle saatlerinde Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde olan Bedir Tavukçuluk Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait üretim tesisinde meydana geldi. 2 yıldır faaliyette olmayan fabrikanın kilitlerini kırarak giren zanlıları fark eden fabrika bekçisi, durumu jandarmaya bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler tarafından içeride suçüstü yakalanan zanlılar, gözaltına alındı. Yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve kardeş oldukları

ortaya çıkan 3 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İki yıl önce kuş gribi nedeniyle ekonomik dar boğaza girdiği için üretimi durdurmak zorunda kaldığı fabrikanın 2 yıldır faaliyette olmadığını belirten Mustafa Bedir, ancak tavuk kesim makineleri ve tüm ekipmanların atıl vaziyette tesiste bulunduğunu söyledi.

Bedir, "Hırsızlar fabrikamı 2 yılda talan ettiler. Fabrikada ne kadar malzeme varsa kamyonlara yükleyip çaldılar. Sonunda bir bekçi tutmak zorunda kaldım. En son hırsızlık için içeriye girdiklerini bekçi görünce suçüstü yakalandılar" diye konuştu.

Hırsızların fabrikasındaki makinelerin yanı sıra çatıyı bile söküp götürdüklerini söyleyen Mustafa Bedir, "Sonunda hırsızları yakaladık ama tutuksuz yargılanıyorlar. Adalet istiyorum. Bu işin üzerine gidilse belki altından büyük bir hırsızlık şebekesi çıkacak. Hakkımı aramak için gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım" dedi.

Fabrikayı 2000 yılında 2 milyon liraya kurduğunu söyleyen Bedir, "Şimdi aynı ekipmanları ve makineleri almaya kalksam bana çok daha pahalıya patlar. Benim bu zararımı kim telafi edecek? Ben sadece suçluların cezasını çekmesini istiyorum" şeklinde tepkisini dile getirdi.

FABRİKASINI TALAN EDEN HIRSIZLARIN SERBEST KALMASINA İSYAN ETTİ
FABRİKASINI TALAN EDEN HIRSIZLARIN SERBEST KALMASINA İSYAN ETTİ
FABRİKASINI TALAN EDEN HIRSIZLARIN SERBEST KALMASINA İSYAN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 00:54:04
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 19:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?