5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Fal ve büyü çetesi'ne operasyon

İZMİR POLİSİ OPERASYON YAPTI TÜRKİYE NEFES ALDI

İzmir'de, polis tarafından 13 ayrı ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık suçundan çoğu kadın 28 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, geçen Eylül ayında düzenlenen "Sakallılar" operasyonu sonucu tutuklanan 45 kişinin eşleri, kız kardeşleri ve yakın akrabaları olduğu, tutuklanan kişilerin karıştığı hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçları devam ettirdikleri ileri sürüldü. Kocalarının suçlarını devam ettiren bayanlardan bazılarının operasyon sırasında polisi görünce kıyafetlerini çıkarıp kaçmaya çalıştığı, İzmir dışında gözaltına alınan bir bayanın ise polis nezarethanesine pislediği iddia edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İzmir, Balıkesir, Çorum, Aydın, Mersin, Adana, Antalya, Hatay, Tokat, Muğla, Yalova, Ankara ve Gaziantep'te şu ana kadar belirlenen 29 hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla söz konusu illerde eşzamanlı operasyon düzenledi. 470 polisin katıldığı operasyonda, 30 ev ve 1 işyerine baskın düzenlendi. 21 kişi İzmir'de, 3 kişi Hatay'da, 4 kişi ise Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde gözaltına alındı.

Zanlılardan 5'i ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 1'i de tutuklandı. İzmir'de sorgulanan 16'sı bayan 22 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların, geçen Eylül ayında düzenlenen "Sakallılar" operasyonu kapsamında tutuklanan 45 kişinin eşleri, kız kardeşleri ve yakın akrabalarından oluştuğu, 45 kişinin tutuklanması sonrası doğan boşluğu doldurdukları ve dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçlara devam ettikleri iddia edildi. Zanlılarla birlikte 1 av tüfeği, 16 adet fişek, 400 gram ağırlığında ziynet eşyası, 1 adet büyü ve muskacılıkta kullanılan malzeme ele geçirildi.

Zanlıların, İzmir'de bir araya geldikleri, 3'er 5'er kişilik gruplar halinde araçlara binerek Türkiye'nin dört bir yanındaki illere gittikleri, her ile iki ayrı grubun gittiği, bir grubun hırsızlık olayını gerçekleştirdiği, çalınan malzemeleri belirledikleri bir yere gömdüğü, ikinci grubun gece yarısı söz konusu yere gelerek gömülü olan hırsızlık mallarını aldığı ileri sürüldü. Bu sayede hırsızlık yapan grup teşhis edilse bile üzerlerinde malzeme çıkmadığı için serbest kalmaları sağlanıyor. Gözaltına alınan bayanların "bohçacı" gibi dolaştığı, ev sahibi kadınlarla sohbet ettiği, çocuğu olmayan bayanlara "kocana büyü yapmışlar" diyerek kandırdığı, kadınlara "sana muska yapalım" dedikleri, yanlarında getirdikleri yeşil küçük bir bohçayı gösterip ev sahiplerinden bunun içine altın, para gibi değerli bir eşya koymasını istedikleri daha sonra da ev sahibi kadınlara el çabukluğu ile içinde taş olan aynı renkte başka bir bohça verip altın ve paralarını çaldıkları iddia edildi.

Zanlıların, 1 hafta 10 günlük eylem planı yaptıkları, gidecekleri il ve ilçelerin güzergahlarını belirledikleri, güvenlik kamerası bulunmayan kenar mahallelerdeki kuyumcuları tespit ettikleri, bayanların kalabalık bir şekilde alışveriş görünümünde kuyumcuya girdiği, bir bayanın altınlara bakma bahanesiyle kuyumcuyu oyaladığı diğerlerinin de bu arada el çabukluğu ile altınları çaldıkları iddia edildi. Zanlıların, kiralık ev arıyormuş izlenimi vererek, falcı, büyücü, bohçacı gibi evlerin kapılarını çalarak değişik yöntemlerle hırsızlık yaptıkları öne sürüldü. Zanlıların, internet veya gazete ilanlarıyla satışa çıkardığı araçları almak için ilgili ilandaki telefonu aradıkları, araç sahiplerine parasını peşin olarak vereceklerini söyleyip pazarlık ettikten sonra mağdur ile buluşma yeri belirlediklerini, şehir dışından gelen mağdurla buluşan örgüt üyelerinin vatandaşa kapora, senet vererek güven verdikten sonra aracı teslim aldığı, yaşadığı şehre dönen mağdur vatandaşın ise parasını alamadığı, zanlıların bu süre içinde aldıkları aracı ikinci üçüncü şahıslara sattıkları ileri sürüldü.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 16'sı bayan 22 zanlı adliyeye sevk edildi.

İZMİR POLİSİ OPERASYON YAPTI TÜRKİYE NEFES ALDI
İZMİR POLİSİ OPERASYON YAPTI TÜRKİYE NEFES ALDI
İZMİR POLİSİ OPERASYON YAPTI TÜRKİYE NEFES ALDI
İZMİR POLİSİ OPERASYON YAPTI TÜRKİYE NEFES ALDI
İZMİR POLİSİ OPERASYON YAPTI TÜRKİYE NEFES ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:21:01
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 14:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?