5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Faşist İzmir' davaları başlıyor

FAŞİST İZMİR SÖYLEMİNE KARŞI AÇILAN DAVA BAŞLIYOR

Geçen aylarda kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin İzmir mitingi öncesi çıkan olaylar sonrası Milliyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Cemal'in 'Gerilla Kıyafetli Çocuklar' ve Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın da 'Faşizmin Başkenti İzmir' başlıklı köşe yazılarına karşı İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci başta olmak üzere 48 meclis üyesi tarafından iki köşe yazarına karşı açılan 1'er liralık tazminat davasının ilk duruşması 1 Mart 2010 tarihinde görülecek.

Bayraklı'da bulunan adliye sarayında saat 10.30'da görüşülecek ilk dava öncesi bir açıklama yapan Meclis Başkanı Değirmenci, "İzmir İl Genel Meclisi'nin üyeleri olarak İzmir'e hakaret eden yazarların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz" dedi. İzmir'e "Faşist" yakıştırması yapan köşe yazarlarının adalet önüne çıkması gerektiğine inandıklarını belirten Değirmenci, "İzmir'in en büyük meclisi olan İzmir İl Genel Meclisi'nin üyeleri olarak İzmir'e hakaret eden yazarların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz" dedi.

İZMİRLİ ÜLKEMİZİN BÖLÜNMESİNE VE TERÖRE KARŞIDIR

Ülkemizin son günlerde çok önemli bir süreçten geçdiğini, bu süreç içinde Türk-Kürt düşmanlığı yaratarak ülkeyi bölmek isteyenlerin oyunlarına düşmemek zorunda olunduğunu anlatan Değirmenci; şunları söyledi: "Bu ülkede binlerce yıldır aynı coğrafyayı, aynı tarihi paylaşan insanlar, birbirine düşmeden yeni kardeş kavgaları yaratılmadan bu bunalımdan çıkmak zorundadır. Terörün sağı- solu, Türk'ü-Kürdü, dili, dini, ırkı yoktur. Terör terördür. Ne amaçla olursa olsun asla haklı gösterilemez ve terörle sonuç

alınmaz. PKK ile Kürt kökenli vatandaşlarımız birbirinden ayrı değerlendirilmeli. Kürt kökenli vatandaşlarımızın ezici çoğunluğu ülkemizin bölünmesine ve teröre karşıdır."

İZMİR'DE YAŞAYAN ÇEŞİTLİ ETNİK KÖKENLİ VATANDAŞLAR İZMİRLİ OLMUŞLARDIR

İzmir'in, "yüzyıllardır çeşitli dillere, dinlere, ırklara mensup insanların bir arada, barış içinde, kardeşçe yaşadığı bir şehir" olduğunu anlatan İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, sözlerine şöyle devam etti: "Türkler, Kürtler, Boşnaklar, Çerkezler, Rumlar, Yahudiler, Levantenler çeşitli etnik kökenden gelen insanlar asırlardır birbirleriyle iç içe geçmiş, karışmış, eşit vatandaşlık hakkıyla bir millet olmuştur. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden İzmir'e gelip yerleşenler birbirleriyle kaynaşmış, hepsi İzmirli olmuştur."

ATATÜRK RESMİ VE TÜRK BAYRAĞI ASMAK DEMOKRATİK TEPKİDİR

Geçen aylarda İzmir'de düzenlenen bir toplantıya katılmak için konvoy halinde giden kapatılan DTP'nin araçlarına müdahale edilerek taş atıldığını, bunu onaylamanın mümkün olmadığını belirten Değirmenci, "Ne kadar tahrik olursa olsun; ister PKK'lı gerilla kıyafeti giydirilmiş çocuklar, ister PKK bayrakları, İster Öcalan lehine atılan sloganlar, ister konvoyda bir tane Türk Bayrağı olmaması taşlamanın haklı gerekçesini oluşturmaz, oluşturmamalıdır. Ancak, demokratik tepkisini penceresine Atatürk resmi asarak, balkonlarından Atatürk'ün kalpaklı resimlerinin bulunduğu Türk Bayraklarını sallayarak protesto edenleri de aynı kefeye koymak mümkün değildir" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bu nitelemelerin basın özgürlüğüyle, ifade özgürlüğüyle, eleştiriyle hiçbir ilgisi olmayıp hakaret içermektedir. Biz, İzmir'in en büyük meclisi olan İzmir İl Genel Meclisi'nin birer üyesi olarak bu hakareti yapan yazarların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz."

FAŞİST İZMİR SÖYLEMİNE KARŞI AÇILAN DAVA BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2010 Pazar 10:46:01
Güncelleme :28 Şubat 2010 Pazar 11:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?