5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Faşist İzmir' mahkemeye taşınıyor

FAŞİST İZMİR TARTIŞMASI MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal ve Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, tartışmalı Faşist İzmir söylemine köşe yazılarında destek verdiği gerekçeleri ile İzmir İl Genel Meclis Üyeleri tarafından dava ediliyor. 49 Meclis üyesinin 1 Türk Liralık manevi tazminat davasının dilekçelerinde AK Partili İl Genel Meclis Üyelerinin isimleri bulunmuyor.

Kapatılan Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin İzmir'deki konvoyuna yönelik taşlı saldırıların ardından tartışmalara yol açan Faşist İzmir söylemi tepkilere yol açmış, yetkililer konu hakkında günlerce açıklamalar yapmıştı. İzmir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Serdar Değirmenci ve beraberindeki 49 meclis üyesi demokratik tepki olarak tartışmalı söyleme karşılık 1 Türk Liralık tazminat davası açıyor. İzmir İl Özel İdaresi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Serdar Değirmenci konuya ilişkin bilgi verdi.

Değirmenci, konuşmasında ilk olarak Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Cemal'in 25 Kasım 2009 tarihli köşesinde yer verdiği yazıyı okuyarak, "Bir yanda gerilla kıyafetli çocuklar, öte yandan pencerelerden sarkıtılan kalpaklı Atatürk bayrakları. Barış bunun neresinde. Söyler misiniz neresinde? Kalpak ve gerilla! İkisi de savaşın simgeleri değil mi? Bir yanda çocukları, öbür yandan Atatürk'ü barış yerine savaş için kullanmak hatadır, talihsizliktir. Yazıktır böyle bir istismar" satırlarının yer aldığı yazıyı hatırlattı.

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Serdar Değirmenci yaptığı konuşmada, "Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Cemal, Kurtuluş Savaşımızın simgesi olan kalpak ve gerilla kıyafeti giydirilmiş çocukları aynı kefeye koyup Atatürk'e, bayrağımıza, tarihimize ve İzmirlilere hakaret etmiştir" dedi.

İzmir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Serdar Değirmenci, Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'nın da 25 Kasım 2009 tarihli "Faşizmin Başkenti İzmir" başlıklı yazısını hatırlatarak şunları söyledi: "Sayın Kütahyalı da Atatürk'e, bayrağımıza, tarihimize ve İzmirlilere hakaret etmiştir. Bu nitelemelerin basın özgürlüğüyle hiçbir ilgisi olmayıp hakareti yapan iki yazarın da adalet önünde hesap vermesini istiyoruz."

İZMİR BARIŞ KENTİDİR

İzmir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Serdar Değirmenci ayrıca konuşmasında İzmir'in tarihinden kısaca bahsederek sözlerine şöyle devam etti: "İzmir yüzyıllardır çeşitli dillere, dinlere, ırklara mensup insanların bir arada, barış içinde kardeşçe yaşadığı bir şehirdir. Anadolu'nun çeşitli yerlerinden gelerek İzmir'e yerleşenler birbirleriyle kaynaşmış hepsi İzmirli olmuştur."

Ahmet Serdar Değirmenci, açılacak dava dilekçesinde Milliyetçi Hareket Partili bir meclis üyesinin ancak AK Partili meclis üyelerinden ise kimsenin davada isimlerinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

FAŞİST İZMİR TARTIŞMASI MAHKEMEYE TAŞINIYOR
FAŞİST İZMİR TARTIŞMASI MAHKEMEYE TAŞINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 13:48:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 15:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?