5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Fazıl Say'ı davet etmedik!

AK PARTİ'DEN FAZIL SAY DAVETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, 31 Ekim 2010 da 2. kez düzenlenecek Cumhuriyet konserine besteci ve piyanist Fazıl Say'ı davet etme kararının gündemlerinde olmadığını açıkladı.

 İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican'ın basında çıkan söylemlerine açıklık getiren Ömür Kabak; “Bizim gündemimizde Fazıl Say'ı davet etmek yok. Fazıl Say'a bir şeyleri ispat etmek gibi bir amacımız yok. İstanbul'daki ya da Ankara'daki başka bir piyanisti ya da sanatçıyı da davet etmedik. Çünkü konseri İzmir'de, İzmirli sanatçılardan oluşan orkestra sunacak. İzmirli sanatseverler ile teşkilat mensuplarını davet edeceğiz” dedi.

İl Başkanlığı olarak 2009'da başlattıkları Cumhuriyet Konserinin bir benzerini bu yılda gerçekleştireceklerini belirten Ömür Kabak; “Aslında her şey geçtiğimiz yıl Kültür Bakanlığımızın senfoni orkestralarını köylerde konser verdirme projesiyle başladı. Bu kapsamda 2009 yılında İzmir'in Menderes ilçesindeki köylerde Kültür Bakanımızın da katıldığı senfonik konser verilmişti. Klasik batı müziği eserleri ile bizim kendi türkülerimiz ve şarkılarımız senfoni formatında icra edildiği çok güzel bir konser olmuştu. Bu konserin ardından yaklaşan Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde bizler de 'ne yapabiliriz'i araştırırken en iyi kutlama aracının müzik ile olacağını düşündük. Bu kapsamda köylerde verilen o senfonik konserin bir benzerini Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirmeye karar verdik. Sonuçta 2009 Cumhuriyet Bayramında coşkuyla gerçekleştirilen bir konser oldu” dedi.

Bu yıl da aynı konserin benzerini gelenekselleştirerek devam ettireceklerini belirten Ömür Kabak; “Bu konserin hazırlıklarını yapan İl Başkan Yardımcımız Bülent Delican bu yıl gerçekleştirilecek konserle ilgili gazetecilerle sohbet esnasında, Fazıl Say'ın polemik konusu da gündemde olduğu için, gazetecilerin Say ile ilgili sorularına muhatap olmuş. Bülent Bey de gayet doğal insani bir cevap vererek 'Tabii ki konserimize gelebilir. Buyursun gelsin' demiş. Fakat bizim gündemimizde Fazıl Say'ı davet etmek yok. Fazıl Say'a bir şeyleri ispat etmek gibi bir amacımız yok. İstanbul'daki ya da Ankara'daki başka bir piyanisti ya da sanatçıyı da davet etmedik. Çünkü konseri İzmir'de, İzmirli sanatçılardan oluşan orkestra sunacak. İzmirli sanatseverler ile teşkilat mensuplarını davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

“SAY'IN TOPLUMA BİR ÖZÜR DİLEME BORCU VAR”

Fazıl Say'ın insanları müzik anlayışlarına göre kategorize ettiğine işaret eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak; “İnsanların belli bir müzik dinledikleri için bir siyasi görüşe sahip olduğunu düşünmek bence çağ dışı bir düşünce tarzıdır. Kendisi çok iyi bir sanatçı olabilir. Ama entelektüel düzeyinin gelişmiş olduğunu söyleyemem. Siyasi tartışmalar belli bir entelektüel düzey ister. Kendisini o seviyede görmüyorum. Bu polemikleri kendisi başlattı. İnsanlara hakaretler etti. Bizde birer AK Partili olarak yüzümüze tokat atana diğer yanağımızı dönecek değiliz. Aslında Sayın Fazıl Say'ın topluma bir özür dileme borcu var. Bu konuda özeleştiri yapmasını kendisine tavsiye ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2010 Cuma 15:02:04
Güncelleme :15 Ekim 2010 Cuma 15:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?