5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Festivalde tek İzmirli

TİYATRO OYUN KUTUSU FESTİVALDE TEK İZMİRLİ

2003 yılından bu yana çarpıcı oyunlarıyla İzmirli sanatseverlerin dikkatini çeken Tiyatro Oyun Kutusu, seyircileri ile festival kapsamında uluslararası bir platformda buluşacak.

Sarah Kane'in yazdığı ve Serdar Saatman'ın yönettiği "Phaedra'nın Aşkı" sahneleriyle İzmir'de oldukça ses getirmiş ve 8. Lions En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek oyuncu ödüllerine layık görülmüştü. Karanlık bir sarayın entrikalarla, hırs, kıskançlık, aşk ve vahşetle örülü duvarları arasında geçen, "Phaedra'nın Aşkı" gerilimli atmosferinin yanı sıra Türkiye'de örneklerine az rastlanan In Yer Face hareketinin başarılı örneklerindendir. Tiyatro Oyun Kutusu'nun 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivaline İzmir'den katılan tek tiyatro topluluğu olduğunu belirten Serdar Saatman, İzmirli seyircilerinden bu güne kadar aldıkları destekle İstanbul'a gittiklerini ifade etti. Tiyatro Oyun Kutusu'nun halen İzmir'de devam eden "Bay Sloane'u Eğlendirmek" ile birlikte 2 Nisan'da da "Kısa Oyunlar ve Mekanlar" oyununun prömiyerinin yapılacağını ekleyen Satman; "Seyircilerimiz, Tiyatro Oyun Kutusu'nun oyunları ile değişik deneyimler yaşadıklarını artık biliyorlar ve bizleri ilgileri sayesinde hep bir adım öne ilerletiyorlar" dedi.

İzmir'de profesyonel olarak çalışmalarını sürdüren Tiyatro Oyun Kutusu; kurulduğu günden bu yana hedefleri ve amaçları doğrultusunda titizlikle yol alması sayesinde, önemli tiyatro adamlarınca beğeni görmüş, reji ve oyunculuk alanlarında ödüller almış ve tiyatro sanatını anlayarak dikkatle takip eden belirli bir seyirci kitlesini oluşturmuştur.

TİYATRO OYUN KUTUSU KİMDİR?

Tiyatro oyun kutusu 2003 yılında serdar saatman tarafından kurulmuştur. Her zaman, farklı bir tiyatro anlayışını savunurken; tiyatronun dünya, dünyanın da tiyatro olduğuna inanır. Dünyanın sanatla daha iyi bir yer olacağına inanır. Tiyatronun farklı biçimlerini, yeni alanlarını denemeyi her zaman ilke edinen tiyatro oyun kutusu, bu farklılığı oyun seçimlerine ve sahneleme biçimleriyle yansıtmaya çalışmaktadır.

TİYATRO OYUN KUTUSU FESTİVALDE TEK İZMİRLİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:39:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 16:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?