5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Fırınlara şok baskın

FIRINLARA ŞAFAK BASKINI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ gece yarısı sokağa çıkarak Bayraklı’da faaliyet gösteren fırın ve unlu mamul üreten işyerlerine ani baskınlar yaptı. Basılacak işyerlerini bizzat kendi seçen Başkan Karabağ Zabıta’yı da denetledi. Genel temizlik kurallarına uymayan işyerlerine bin 500 TL ceza kesilirken unlu mamul işletme ruhsatı olduğu halde ekmek yapan bir fırın kapatıldı.

BASILAN FIRINLARI BAŞKAN BELİRLEDİ

Postacılar Hizmet Binasında toplanan Bayraklı Belediyesi Zabıta ekiplerini peşine takan Başkan Karabağ gece yarısı saat 04.00’de fırın ve unlu mamul üreticilerine şok baskınlar düzenledi. Makam otomobiline geçen Başkan Karabağ kendi seçtiği üreticilerin kapısına dayandı. Başkan’ı karşılarında gören fırın çalışanları şaşkınlıklarını gizleyemedi. Başkan Karabağ, un depolama alanı, çalışan odaları, tuvaletler, üretim bölümü ve fırın tezgahlarını eline taktığı eldivenle bizzat kendi denetledi. Eksiklerini gördüğü ve yeterli hijyenin sağlanmadığı yerlerde Zabıta ekiplerini uyararak ceza yazdırdı.

BEN MEMNUN KALMADIM

Girdiği birçok üretim atölyesinde başlarında bone bulunmayan ve eldiven kullanmayan çalışanları “Ben bile eldivenimle geldim” diyerek uyaran Başkan Karabağ, ceza kesilen işyerlerine hijyen koşullarını sağlaması için bir hafta ek süre verdi. “Bir hafta sonra tekrar geleceğim” diyerek uyarıda bulunan Başkan Karabağ sabahın ilk ışıklarına kadar süren baskınlarda genel hijyen koşullarından memnun kalmazken; “Halkıma sağlık koşullarına uymayan hiçbir işletmeden ekmek yedirtmem. Genel olarak Bayraklı’da gecekondu bölgesinde faaliyet gösteren fırınları gezdik. Gördüğümüz manzara iyi değildi. Tavan, fayans işleri, un depolama alanları ve çalışanların bone takmadığı, eldiven kullanmadığı ve elbiselerinin uygun olmadığını gördük. Gerekli uyarıları yaptık. Denetimlerimizi sıklaştırarak devam edecek. En iyi koşullara getirmeye çalışacağız. Ben memnun değilim. Halkımızın sağlığı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

BİR İŞYERİ KAPATILDI, BİN 500 TL CEZA KESİLDİ

Başkan Karabağ’ın denetlediği bir işyeri, unlu mamul üretim ruhsatı olmasına rağmen ekmek ürettiği tespit edilerek kapatıldı. Denetlenen fırınlarda genel hijyen, çalışan temizliği, sağlık tarama, ruhsat yenileme, gramaj ve yangın söndürme tüpleri kontrol edildi. Başkan’ın denetlediği 7 fırından biri kapatılırken toplam bin 500 TL ceza kesildi.

FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
FIRINLARA ŞAFAK BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 09:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?