5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Foça'da 88.yıl coşkusu

FOÇA'DA 88.YIL COŞKUSU

Foça'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümü coşku ile kutlandı. Kutlama programında ilk tören Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Törene, Foça Kaymakamı Kamil Köten , Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ,Garnizon Komutanı Tüm Amiral Veysel Kösele,Cumhuriyet Savcısı Ceyhun Yılmaz , skeri birlikler, resmi ve özel kamu kuruluşlarının daire amirleri, muhtarlar, baro temsilciliği, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri, Gaziler ve Kuvay-i Milliye Derneği, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumundan sonra saygı duruşu ve Askeri bando eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Foça Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen kutlama töreni protokol, askeri birlikler, öğrencilerin yerlerini almasıyla başladı. Foça Kaymakamı Kamil Köten , Garnizon Komutanı Tüm Amiral Veysel Kösele ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tören alanında bulunan Foçalıların bayramını kutladı. Protokolün yerini almasıyla devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptı. Başkan Demirağ, şunları söyledi. "19 mayıs 1919'da Samsun'da başlayan ulusal kurtuluş savaşı yolculuğu 1 Eylül 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in 'Ordular İlk hedefiniz Akdeniz'dir İleri' olan tarihi emri ile bağımsızlık ateşi ile yanan Türk birliklerini yıldırım hızı ile harekete geçirmiştir. Ve 9 Eylül'de İzmir olmak üzere sırasıyla tüm ilçeler ve 11 Eylül'de de Foça'nın kurtuluş günü gerçekleşmiştir.Kurtuluş günü emperyalizmimin Anadolu topraklarından sürüldüğü,denize döküldüğü gündür.Mustafa Kemal'in önderliğinde ki ulusal özgürlük ve kurtuluş savaşının kazanıldığı o büyük utkunun adıdır. Şanlı ordumuz ile birlikte omuz omuza veren milletimizin üstün azmi,fedakarlığı,mücadeleci ruhu ve Atatürk gibi büyük bir komutanın önderliği Türk birliklerini amacına ulaştırmıştır.Vatanın her köşesi bağımsızlığına kavuşmuştur.Türk milleti olarak bu uğurda bir çok şehit verilmiştir. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için ,özgürlüğümüz için bizlere bugünlerimizi armağan eden ve bugün dünden daha fazla ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak zorunda olduğumuz genç Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün,şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyor ve onları rahmetle anıyoruz.Kurtuluş günümüz kutlu olsun."

EFELER YİNE RENK KATTI

Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşma sonrasında öğrenciler şiir okudu. Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği'nden gelen 16 efenin gösterisi vatandaşlardan yoğun alkış aldı efeler Kurtuluş gününe yine renk kattı. Kutlama Askeri bando eşliğinde Foça Garnizon Komutanlığına bağlı askeri birliklerin tören geçişi ile sona erdi.

FOÇA'DA 88.YIL COŞKUSU
FOÇA'DA 88.YIL COŞKUSU
FOÇA'DA 88.YIL COŞKUSU
FOÇA'DA 88.YIL COŞKUSU
FOÇA'DA 88.YIL COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 13:40:00
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 14:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?