5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Futbol maratonu başladı

İZMİR 1. AMATÖR'DE FUTBOL MARATONU BAŞLADI

İzmir'in Küçük Menderes havzasındaki ekiplerin yer aldığı 1. Amatör Küme 6. grupta 14 haftalık lig maratonu başladı. Çekişmeli mücadelelere sahne olan ilk haftada Küçük Menderes temsilcilerinden sadece Bayındır sevinirken, Kiraz sahasında, Beydağ ise deplasmanda mağlup oldu. Çırpı lige 1 puanla merhaba dedi.

Kiraz 1 Eylülspor 1. Amatör'deki ilk maçında sahasında Torbalı Çaybaşıspor'a 1-2 mağlup oldu. Maç öncesi geçen sezon 2. Amatör Küme'de şampiyon olan Kiraz 1 Eylül Spor Kulübü'nün şampiyonluk kupasını Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Temsilcisi Burhan Erciker Kulüp Başkanı Hakan Eriş'e verdi. İlk yarısı 0-0 biten maçta Kiraz 1 Eylülspor'un golü tek Mustafa'dan geldi. Torbalı Çaybaşıspor'un gollerini 2. yarıda Fahri ve Ali kaydetti. Kiraz 1 Eylül Spor Kulübü asbaşkanı Hakan Eriş maçtan sonra yaptığı açıklamada; “İyi futbolumuzu göllerle süsleyemedik. Cefakâr taraftarlarımıza bizleri yanız bırakmadığı için teşekkür ediyoruz” dedi ve ayrıca Kiraz halkından takıma sahip çıkmasını istedi. Teknik Direktörü Fevzi Tümbar yaptığı açıklamada Kiraz gibi güçlü bir takımdan 3 puan aldığımız için mutluyuz, baskılı oyunu 2 golle süsleyen futbolcularımıza ve takımımıza her zaman destek veren Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygar'a teşekkür ediyorum” dedi.

BEYDAĞ DEPLASMANDA FARKLI MAĞLUP

Lige Gümüldür deplasmanında başlayan Beydağ Belediyespor farklı mağlubiyetle döndü. Gümüldür sahasında şiddetli rüzgarın etkisi altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısında uzaktan atılan şutlarla kalesinde iki gol gören yeşil-beyazlılar buldukları net fırsatları değerlendiremeyince devre 2-0 ev sahibi ekip lehine sonuçlandı.İkinci yarıda Beydağ'ın farkı azaltma çabaları yetersiz kalınca sevinen 3-0'luk skorla Gümüldürspor oldu.

BAYINDIR BİR ATTI, ÜÇ ALDI:

Lige kurduğu iddialı kadrosuyla hazırlanan Bayındırspor ilk haftada amacına tek golle ulaştı. Menderes'te Menderesspor'un konuğu olan sarı-kırmızılılar rakibini yarı sahasına hapsetmesine karşın ilk yarıda skor avantajını yakalayamadı.Maçın ikinci yarısında da istekli oyununu sürdüren Bayındır, 65. dakikada kaptan Nail Gökova ile bir penaltıdan faydalanamadı. Maçın son dakikalarına doğru baskıyı iyice artıran sarı-kırmızılılar Mehmet'in ara pasında Mehmet Gülcü'nün şık plasesi ile 0-1 öne geçti. Son dakikalarda bulduğu tek golü korumasını bilen Bayındırspor deplasmandan 3 puanla döndü.

ÇIRPI-KONAK KARDEŞ KARDEŞ:

Haftanın tek golsüz maçı Çırpı'da oynandı. Ligin ilk maçında Konak Belediyespor'u ağırlayan Çırpı Doğanspor rakibi karşısında ev sahibi olmanın verdiği avantajla yüklenirken, genç oyunculardan oluşan Konak Belediyespor iyi direndi. İki ekip de bulduğu fırsatları tabelaya yansıtamayınca sevinen çıkmadı ve maç başladığı gibi golsüz sona erdi.7 golün fileleri sarstığı ilk haftanın lideri averajla Gümüldürspor olurken, onu Bayındırspor ve Çaybaşıspor izledi.

İZMİR 1. AMATÖR'DE FUTBOL MARATONU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 08:51:00
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 09:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?