5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gasp oyunu ortaya çıktı

GASP YALANINI POLİS BOZDU

İzmir'de, çalıştığı firmaya ait paranın gasp edildiğini iddia eden şoförün yalan söylediği ortaya çıktı.

İzmir'de, bir gıda firmasına ait araca kavşakta yavaşladığı sırada binen bir kişinin, sürücü ile muhasebeci kadını kuru sıkı tabancayla tehdit edip içinde 4 bin 700 TL bulunan çantayı alıp kaçması planlı oyun çıktı. Şirkette şoför olarak çalışan Metin Y., arkadaşı ile birlikte bu işi planladığını polisteki çapraz sorgu sonrası itiraf etti. Gözaltına alınan Metin Y., polise verdiği ifadesinde bu işi yapmaya kendisinin zorlandığını ve mecbur kaldığını iddia etti.

Olay, İzmir'in Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtinde meydana geldi. Polise başvuran Metin Y. (47), bir gıda firmasında idari işlerde çalıştığını, firmanın muhasebecisi Zehra T. (40) ile 35 AN 8894 plakalı otomobille Balçova ilçesinde giderken kavşakta yavaşladıkları sırada 50 yaşlarında bir kişinin arka kapıyı açarak içeri girdiğini, silahla kendisini ve muhasebeciyi tehdit ettiğini ileri sürmüştü. Balçova'dan otobana girerek Gaziemir yönüne gitmeye başladıklarını söyleyen Metin Y., araçta bir çantada

bulunan firmaya ait ve bankaya değiştirmek için götürdükleri 4 bin 700 TL'yi alan zanlının Eskiizmir semti yakınlarında aracı durdurup inerek yaya kaçtığını iddia etmişti. Araç içinde bulunan şirket muhasebecisi Zehra T. de Metin Y.'nin verdiği bilgileri doğrulamıştı. İhbar üzerine polis ekipleri, gaspçının yakalanması için Eskiizmir semtinde uygulama başlatmıştı. Ancak Bozyaka Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Emniyet Müdürü Şerafettin Aslan'ın bizzat takip ettiği soruşturma sonrası çapraz sorguda aracın şoförü

Metin Y., her şeyi itiraf ederken, olayı yapan kişinin Recep Ö. isimli arkadaşı olduğunu ve bu işi yapmaya kendisinin zorlandığını ileri sürdü.

Şoför Metin Y., gasp ve yağma suçundan mahkemeye sevk edildi. Eşinden ayrı yaşadığı ve çevresine borcu olduğu öğrenilen zanlının adliyeye sevk edildiği sırada ağladığı dikkatlerden kaçmadı. Zanlı Metin Y.'nin suç ortağı olan arkadaşı Recep Ö.'nün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu arada ifadesi alınmak üzere Eskiizmir Polis Merkezi'ne getirilen şirket muhabese sorumlusu Zehra T., Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülürken sürekli olarak ağladığı gözlenmişti. Gerçeği öğrenen Zehra T.'nin şaşırdığı ve olaya inanamadığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 18:07:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 23:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?