5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gaspçı sahte polisleri cips yakalattı

PARMAK İZLERİ GASPÇILARI YAKALATTI

Karşıyaka ilçesinde, sokakta yollarını kestikleri üç gence kendilerini polis olarak tanıtıp üzerlerini aradıktan sonra para ve cep telefonlarını gasp eden şüpheliler E.K. ve H.A., yere attıkları cips ambalajındaki parmak izlerinden yakalandı. Poliste suç kayıtları bulunan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay, dört gün önce saat 23.00 sıralarında, Karşıyaka İlçesi Örnekköy semtinde meydana geldi. M.O. (21), A.B. (20) ve M.K.'nın (18) yolunu kesen ve kendilerini polis olarak tanıtan iki kişi, gençlerin üzerlerini aradıktan sonra cep telefonları ve paralarını gasp ederek gecenin karanlığından yararlanıp kaçtılar. Üç gencin şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Gençlerin verdiği bilgi doğrultusunda iki zanlının olaydan önce yedikleri cipsin ambalajını yere

attıkları saptandı. Olay yerinde bulunan cips ambalajındaki incelemede, hırsızlık ve yankesicilik gibi suçlardan kaydı bulunan E.K. (26) ve H.A.'nın (32) parmak izlerine rastlandı. Bu yönde takip başlatan ekipler, E.K.'yı Çiğli, H.A.'yı da Menemen İlçesinde saklandıkları yerde yakaladı. Zanlılardan H.A.'nın ayrıca, hırsızlık suçu nedeniyle 4.5 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan iki zanlı, mağdurlar tarafından teşhis edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan iki zanlı, "ünvan gaspı, tehdit ve gasp" suçlarından Karşıyaka Adliyesine sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2010 Pazar 10:12:03
Güncelleme :7 Kasım 2010 Pazar 13:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?