5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gazeteci Irmak'a çevre ödülü

GAZETECİ IRMAK'A ÇEVRE ÖDÜLÜ

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, haberhurriyeti.com yayın yönetmeni gazeteci İbrahim Irmak'a Çevre Basın Ödülü verdi.

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Gazeteci İbrahim Irmak'a Çevre'nin korunup kollanması konularında yaptığı çalışmalar nedeniyle Çevre Basın Ödülü verdi. "Havamız, suyumuz kirlenmisin, topraklarımız zehirlenmesin" diye yazılar yazan, İlköğretim okullarında çevre'nin niçin korunması gerektiğini anlatan İbrahim Irmak ödülünü, Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nurullah Kumru'dan aldı. İzmir'de başlayan ve 30 üniversitenin katıldığı, 1. Ulusal Üniversiteler Çevre Merkezleri Toplantısı'nda düzenlenen ödül töreninde Genç Çevreciler dalında, “Su-matik” isimli proje ile Berkcan ve Dorukcan Akarsu kardeşlere, Çevre Hukuk dalında Avukat Senih Özay'a, Çevre Belediyecilik dalında ise Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a da ödül verildi.

Ege Üniversitesi tarafından çevre ile ilgili düzenlenen "Yaşamın Sonsuzluğu Biyoçeşitliliktir" konulu toplantıda duyarlı haberleriyle tanınan Haber Hürriyeti İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak'a Çevre Basın Ödülü verildi. Irmak, ödülü almaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın öneri ve desteğiyle Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen "Yaşamın Sonsuzluğu Biyoçeşitliliktir" konulu toplantının sloganı 'Genine, Türüne, Ekosisteme Sahip Çık' olarak belirlendi. 30 üniversitenin katıldığı toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi Çevre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, Ziraat Fakültesi Eski Öğretim Görevlisi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, fakültenin öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. İki gün sürecek olan toplantının ardından konu ile ilgili sonuç bildirgesi yayınlanacak, bazı ulasal ve ulaslararası kuruluşların çevre ile ilgili çalışmalarına kaynaklık edecek. Toplantıda Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Prof. Dr. Erdem ve Prof. Dr. Sındır, birer kısa konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çevre ödülleri verildi. Ödüllerden biri de çevre ile ilgili yaptığı haberlerle gündeme gelen Haber Hürriyeti(haberhüriyet.com.tr) İnternet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Irmak'a verildi. Aynı toplantıda Genç Çevreciler dalında, “Su-matik” isimli proje ile Berkcan ve Dorukcan Akarsu kardeşlere, Çevre Hukuk dalında Avukat Senih Özay'a, Çevre Belediyecilik dalında ise Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'a ödül verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 18:48:02
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 00:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?