5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gazi iş için ayağında platinle koştu

Dağlıca'da 17 Mehmetçiğin şehit düştüğü helikopterden sağ kurtulan tek asker Engin Yaşar, ayağındaki platinle mevsimlik işçi olmak için bin 500 metre koştu

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, özellikle yaz mevsiminde artış gösteren yangınlara karşı sezonluk işçileri mülakattan geçirdi. Karşıyaka Stadı'nda bin 500 metrelik parkurda yapılan koşuya 469 işçi adayı katıldı.

Koşu esnasında sıcaktan etkilenen adaylar zor anlar yaşadı. 465 işçi adayı dozer ve arazöz şoförlüğü için mücadele etti. Adayların dereceye göre üçte ikisinin işe alınacağı öğrenildi. Hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı sırada mülakatta zor anlar yaşayan adaylar aşırı sıcaktan ötürü koşunun zor geçtiğini ancak iş bulmakta zorlandıkları için başka çareleri olmadığını söyledi.

1998 yılında askerliğini yaptığı Hakkari Yüksekova'da teröristlerle girdiği çatışmada gazi olan Engin Yaşar da iş bulma sıkıntısı yaşadığı için başvuru gerçekleştirdiğini söyledi.

Şemdinli'den havalanan ve 18 askeri taşıyan Skorsky tipi helikopter açılan ateşle alev alınca 8 asker oracıkta şehit düştü. Yangından kurtulan 10 asker ise son kurşunlarına kadar savaştı. Ancak çatışmadan sadece Engin Yaşar bacağından yaralı olarak kurtuldu. Yaşar, bacağına takılan platinle hayata tutundu.

O günün üzerinden 12 yıl geçti ve Yaşar önceki gün Orman Bölge Müdürlüğü'nün 6 ay boyunca çalıştıracağı 190 kişilik mevsimlik işçiden biri olabilmek için platinli bacaklarıyla 492 kişiyle birlikte bin 500 metre koştu.

Gazi olduğu halde burada olduğunu anlatan Yaşar, sözlerine şöyle devam etti: "Mülakattan önce durumu izah etmeye çalıştığım yetkililer, koşuya katılacağımı belirtti. Gazilere sağlanan iş imkanlarından faydalanmak için başvurdum fakat görünürde bir sakatlığım olmadığı için bir sonuç alamadım. Aslında ayak bileğimdeki platin ile koşmam sakıncalı. Ama yapacak bir şey yok, çalışmak zorundayım."

Yaşar, "Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza mektup yazarak durumumu anlattım. Ne yazık ki devlet bana hiç sahip çıkmadı. Ben bu vatan için kanımı seve seve akıttım. Şimdi yine çağırsalar yeniden seve seve giderim" dedi.

Gazi Engin Yaşar, dün yapılan sınavı kazanamadı.

 

...
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 14:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?