5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gaziemir semt garajı bitiyor

GAZİEMİR SEMT GARAJI TEMMUZ SONUNDA BİTİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'de Vergi Dairesi yanındaki alanda oluşturduğu semt garajı inşaatını yüzde 72 oranında tamamladı. Betonarme imalatları tamamlanan semt garajının önümüzdeki Temmuz ayı sonunda hizmet vermesi planlanıyor.

Gaziemir'de daha önce ilçe semt garajı olarak kullanılan alanda inşaa edilen semt garajı binası tüm görkemiyle ortaya çıkarken, elektrik ve mekanik tesisatların yapımına da hızla başlandı. Kentte ve ilçede büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan semt garajı;hem çevre bölgelerden gelen minibüs ve otobüslerin hem de Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi'ne entegre olarak çalışacak belediye otobüslerinin kullanacağı şekilde projelendirildi. Vatandaşların özel araçlarını da park edebilecekleri garaj; bodrum, zemin, iki kat ve teras katından oluşuyor. Bodrum katta minibüslerin, zemin katta ise belediye otobüslerinin durabileceği peronlar oluşturuldu. Diğer iki kat ve teras katında ise vatandaşların özel araçlarını park edebilmeleri için toplam 267 araç kapasiteli otopark yapıldı. Bodrum katta vatandaşların yolculukları sırasında dinlenebilecekleri bekleme salonu ve çeşitli ihtiyaçları için kafeterya, zemin katta ise bekleme salonları ve idari bürolar da bulunuyor.

Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi'ne de entegre edilecek semt garajı, aynı zamanda bir aktarma istasyonu görevini görecek. Raylı sistem projesi kapsamında yapılan Gaziemir İstasyonu'nun yanında oluşturulan semt garajından, raylı sistemi kullanarak Gaziemir'e gelen yolcular da yararlanacak. Vatandaşlar, semt garajından diledikleri yerlere, otobüs veya minibüsleri kullanarak rahatlıkla gidebilecekler. Ayrıca özel araçları ile semt garajına gelenler, araçlarını otoparka bırakarak raylı sistemi kullanma ayrıcalığını yaşayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu yatırım, 9 milyon 100 bin TL.'ye mal olacak.

GAZİEMİR SEMT GARAJI TEMMUZ SONUNDA BİTİYOR
GAZİEMİR SEMT GARAJI TEMMUZ SONUNDA BİTİYOR
GAZİEMİR SEMT GARAJI TEMMUZ SONUNDA BİTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 15:23:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?