5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gaziemirli kadınlar gezide

GAZİEMİRLİ KADINLAR “KENT KÜLTÜRÜ” GEZİSİNDE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kent Kültürü” gezileri kapsamında Gaziemir’in farklı mahallelerinden gelen kadınlar, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni (AASSM) gezerek Şef Hansjörg Schellenberger’in yönettiği Devlet Senfoni Orkestrası’nın konser provasını dinlediler. Çoğu hayatında ilk kez klasik müzik dinleyen kadınlar, hem klasik müzikten hem de mekandan fazlasıyla etkilendiklerini söylediler. Prova sonrasında güncel sanatın yenilikçi anlayışına dair örneklerin yer aldığı “Fazla Mesai” adlı sergiyi de gezen kadınlardan bazıları bu etkinlikle ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı:

Müzeyyen Yapıcı:

“Kızım ve 1.5 yaşındaki torunum ile birlikte geldim. Daha önce de bir kez kızımın okulunda böyle konser izlemiştim. Konseri ve sergiyi çok beğendim.”

Nazife Kınacı:

“İçerinin kokusu ve havası yeterli. Çok güzel, çok beğendim. İzmir’de ilk kez bu vesileyle böyle bir salon geziyorum. Teşekkür ederim. Ben zaten her türlü müziği çok severim. Bu tarz konserlere de sık sık gelmek isterim.”

Mukadder Öngören:

“İçerisi çok hoşuma gitti. Ayrıca çocukların böyle sosyal aktivitelere gelmelerini arzu ederim. Buraya ilk kez geldim ve klasik müzik konserini ilk kez izledim. Başkanımızın yaptığı bu salon için teşekkür ederim.”

Ayşe Tülü:

“Çok güzel bir sanat merkezi olmuş. Başkanımız tarafından hayata geçirilmesi çok güzel. Bu etkinliklere her zaman katılıyorum. Diğer arkadaşlar da memnun olduklarını söylüyorlar. Bu gezilerin ve çalışmaların devam etmesini istiyorum.”

Esma Yılmazoğlu:

“Burası çok güzel. 3 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Önder Aile projesinin içindeyiz zaten. Sosyal geziler, paneller yapıyoruz. Buradaki çoğu kadın ilk kez klasik müzik dinliyor ve aralarında evinden ilk kez çıkanlar var. Başkanımız olduğu sürece bu tür etkinliklerin devamı olacaktır.”

Rakibe Külahlı:

“Konser ve sergi çok güzeldi, çok beğendim. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sergiyi gördük, orkestrayı gördük. Orkestra çok güzeldi. Ruh dinlendirici biz müzikti. İlk kez böyle canlı dinledim. İmkanım olsa hep gelirim. Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum.”

GAZİEMİRLİ KADINLAR “KENT KÜLTÜRÜ” GEZİSİNDE
GAZİEMİRLİ KADINLAR “KENT KÜLTÜRÜ” GEZİSİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 12:15:04
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 15:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?