5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gelinlik fuarına yoğun ilgi

GELİNLİK FUARINA YOĞUN İLGİ

İzmir 4. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (IF Wedding Fashion 2010) yoğun ilgi görürken, bu yıl fuara tasarımcılar damga vurdu.

İç piyasanın yanı sıra özellikle Arap ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiği gelinlik fuarında en çok ilgiyi Yozgatlı modacı Gizem ve Gamze Kiracı kardeşlerin gazete küpürlerinden yaptığı gelinlik ile Tasarımcı Mehmet Tan'ın 400 metre ışık kullanarak yaptığı ışıklı gelinlik yoğun ilgi gördü. İlginç tasarımlardan bir diğeri ise Tasarımcı Emine Yıldırım'ın 'Mevlana Çiçeği'ni baz alarak oluşturduğu gelinlikler. Tasarımlarla ön plana çıkan fuara katılanlar gelinlikleri uzun uzun inceliyorlar. 4.'sü düzenlenen

fuara özellikle Arap ülkelerinin ilgi gösterdiğini belirten katılımcı firma sahibi Erkan Yiğit; "Fuar her yıl biraz daha fazla ilgi görüyor. İç piyasada zaten belli bir hareketlilik yaşanıyordu ancak bu yıl özellikle Arap ülkelerinin ilgisini gördük. Her geçen yıl daha iyiye gidiyor" diye konuştu.

GAZETE KÜPÜRLERİNDEN GELİNLİK

Gizem Kiracı, görsellik oluşturmak için ilginç bir şey kullanmak istemeleri üzerine firmaları ile ilgili 30 yıldır çıkan haberlerin küpürlerinden böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Değişik bir gelinlik olmasını istediklerini belirten Gizem Kiracı, şöyle konuştu: "Farklı şeyler düşündük. En sonunda firmamızın haberlerinin yer aldığı gazete küpürlerinden yapmaya karar verdik. 30 yıl boyunca bizimle ilgili gazete haberlerini biriktirdik ve alışılmamış bir gelinlik hazırladık. İzmir Gelinlik, Damatlık

ve Abiye Giyim Fuarı'na da 30. yıl özel koleksiyonu için hazırladığımız 25 farklı modelle geldik. Son anda katılmaya karar verdiğimiz için ses getirecek tasarımlar üzerinde çalışırken gazete haberlerini kullanarak bir gelinlik hazırlama fikri doğdu. Gelinliğin tamamında, bizimle ilgili haberleri kullandık. Göğüs bölgesinde kurşun kalemlere yer verdik." En önemli özelliğinin kullanılabilir olması olduğunu anlatan Gizem Kiracı, gelecek yıl tekrar fuara katılmayı planladıklarını ve şekerden nişanlık, makarnadan gelinlik dizayn edeceğini söyledi.

400 METRE IŞIK KULLANILDI

IF Wedding Fashion 2010 katılımcılarından Tasarımcı Mehmet Tan'ın hazırladığı ışıklı gelinlik ise fuarın en çok ilgi gören tasarımlarından bir diğeri oldu. Gelinlikte görselliğin önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Tan; "400 metre ışık kullanarak yaptığım gelinlik için şimdiden 4 sipariş aldık. Firmalar özellikle vitrin tasarımı için bu gelinliği tercih ediyor" dedi. Mevlana Çiçeği'ni örnek alarak tasarladığı gelinliklerle ön plana çıkan Tasarımcı Emine Yıldırım da, çok bilinmeyen bir çiçeği de tanıtmış olduklarını söyledi.

4.'sü düzenlenen fuarda herkesin bütçesine göre seçenekler de mevcut. Birçok firma müşteri talebi doğrultusunda üretim yaptığı için vatandaşlar bütçelerine göre seçenek bulabiliyor. Özel tasarım harici en yüksek gelinlik, 4 bin ile 5 bin lira arasında değişiyor. Fuarın en pahalı gelinlikleri 450 bin ve 650 bin dolarlık iki adet pırlantalı gelinlik gösterildi.

GELİNLİK FUARINA YOĞUN İLGİ
GELİNLİK FUARINA YOĞUN İLGİ
GELİNLİK FUARINA YOĞUN İLGİ
GELİNLİK FUARINA YOĞUN İLGİ
GELİNLİK FUARINA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 10:55:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 12:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?