5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gelinlik ve damatlık müzelik oldu

80 YILLIK GELİNLİK MÜZEYE TESLİM EDİLDİ

Slovenya'nın İzmir Fahri Konsolosu Dr. Mazhar İzmiroğlu, annesi ve babasının düğün kıyafetlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina ve Kent Arşivi Müzesi'ne (APİKAM) bağışladı.

İzmir'in önemli ihracatçılarından ve İzmir Ticaret Borsası'nın eski başkanlarından H. Mazhar İzmiroğlu ile E. Saime İzmiroğlu'nun 17 Haziran 1939'da giydikleri gelinlik ve smokin, şimdi APİKAM'da ziyaretçilerini karşılamaya hazırlanıyor. Anne ve babasının en özel günlerine ait kıyafetleri bağışlama kararını

"Değerlerimizin gelecek kuşaklara ve sonraki nesillere aktarılması" olarak değerlendiren Dr. Mazhar İzmiroğlu, "O döneme ait sosyal yaşam hakkında fikir vermesi için bu tarz çalışmalar çok önemli. Bu değerlerin yaşaması, gelecek nesillerin geçmişle ilgili fikir almasında ve geçmişi değerlendirip geleceği kurmalarında önemli payı olacak" dedi. Bu konuda üzerine düşen bir görev olursa yapmaya hazır olduklarını anlatan İzmiroğlu, "Ben ve ailem, bu aile yadigarlarını büyükşehir belediyesine ait müzeye bağışlamaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

APİKAM Müdürü Yrd.Doç. Dr. Oktay Gökdemir de, Dr. İzmiroğlu'na teşekkür ederek şunları söyledi: "İzmir'e ait etnografik, görsel ve yazılı belgelere sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmak doğru bir tarih, doğru bir kentlilik ve yurttaşlık bilinci yaratmak için çalışıyoruz. Bize bağışlanan bu değerler emin ellerde geleceğe taşınacak, bunun sözünü veriyoruz."

Rönesans Ajans mankenleri Gizem Bölük ve Aybars Düzey'in giydiği gelinlik ve damatlıklar zariflikleri ile göz kamaştırdı.

80 YILLIK GELİNLİK MÜZEYE TESLİM EDİLDİ
80 YILLIK GELİNLİK MÜZEYE TESLİM EDİLDİ
80 YILLIK GELİNLİK MÜZEYE TESLİM EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 12:09:03
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 16:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?