5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gemi işçisi kansere yenildi

GEMİ SÖKÜM İŞÇİSİ KANSERE YENİK DÜŞTÜ

İzmir'in Aliağa ilçesinde yaklaşık 1 yıldır kanserle mücadele eden gemi söküm işçisi Aslan Çoban yaşam savaşına yenik düşerek hayatını kaybetti. 25 yıldır gemi söküm atölyelerinde çalışan ve sendika kurmak için çalışmalar sürdüren Aslan Çoban'ın son sözü de "Sendika" oldu.

Edinilen bilgiye göre, 25 yıldır gemi söküm atölyelerinde çalışan Aslan Çoban geçtiğimiz yıl çalışırken rahatsızlanıp hastaneye gitmiş ve öğrenmişti. 54 yaşındaki işçi 1 yıldır kanserle mücadele ediyordu. Gemi söküm tesislerinde mücadeleci kişiliğiyle tanınan Aslan Çoban'ın sendika kurma çalışmalarını başlatan isimlerden olduğu öğrenilirken, uzun yıllar verdiği mücadele sonucunda hayalinden hiç vazgeçmediği ve arkadaşlarına; "Benim bu hastalığımın sebebi yıllarca yutmak zorunda kaldığım asbestlerdir.

Bunun için tazminat davası açmak istiyorum, kazanırsak alacağım tazminatı da işçi sendikalarına bağışlayacağım. Buradaki mücadele de mutlaka kazanılmalıdır" dediği öğrenildi.

Kanserle girdiği mücadeleden yenik çıkan Aslan Çoban'ın cenazesi Aliağa Cemevi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Aliağa Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye gemi söküm işçileri ve aileleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 12:43:05
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 21:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?