5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Genç çizerler kıskandırdı

GENÇ ÇİZERLER KISKANDIRDI

Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) ile Karikatürcüler Derneğ’i İzmir Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği “İzmir ve Yaşam” konulu karikatür atölye çalışmasına katılan genç çizerler çizgileri ve esprileriyle büyüklerini şaşırttılar.

Amacı kültür-sanatın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi olan SKSF’den genç çizerler geçti. SKSF ile Karikatürcüler Derneği İzmir İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri “İzmir ve Yaşam” konulu karikatür atölye çalışmasına katılan genç çizerleri ağırlandı. Usta karikatüristler ve resim öğretmenlerinin gözetiminde gerçekleşen atölye çalışmasından sonra öğrencilerin çizdikleri karikatürler sergilendi. İzmir’in köklü eğitim kurumlarından Özel Türk Koleji ile Ekin Koleji öğrencilerinin katıldığı etkinlik büyük ilgi gördü.

Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği yöneticilerinden ve İzmirlilerin yakından tanıdığı çizerlerinden Eray Özbek, Zeynep Gargi, Hasan Efe, Baki Murat Top ve Abidin Köse’nin yanı sıra SKSF ve özel okulların resim öğretmenlerinin gözetiminde etkinlik gerçekleşti. Dündar Soyer Salonu’nda bir araya gelen genç çizerler, önce kendilerine karikatür tarihi konusunda yapılan sunumu büyük bir dikkatle izlediler. Daha sonra “İzmir ve Yaşam” konulu çalışmalarına başladılar. Genç çizerler İzmir’i anımsatan anıt, deniz, vapur gibi öğeleri de kullanarak kente özgü esprilerin yanı sıra kendilerini çok ilgilendiren OGS sınavı ile ilgili esprileri kullandılar. SKSF’nin ikramlarından sonra fabrikayı gezerek bilgi alan genç çizerler anında oluşturulan kendi yapıtlarından oluşan sergiyi gezerken kahkahalarını tutamadılar.

Karikatürcü Eray Özbek yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin İzmir’e bakış açılarını ve yaşam tarzını kağıda dökerken kullandıkları esprilere bayıldık. Büyük bölümünün şimdiden bir karakteristik çizgiye ulaştıklarını da sevinerek gördük. Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nın böylesi bir etkinlikte ev sahipliği yapması bizleri ve gençleri çok mutlu etti” dedi. Özbek bu tür atölye çalışmalarının sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.

GENÇ ÇİZERLER KISKANDIRDI
GENÇ ÇİZERLER KISKANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 11:27:02
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 11:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?