5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Genç mimar son yolculuğuna uğurlandı

MANİSA'DA ÖLDÜRÜLEN MİMAR

Çizimini yaptığı proje üzerinde konuşmak için İzmir'den Manisa'ya yanına gittiği müteahhit B.Y. (61) tarafından öldürülen mimar Yavuz Selim Barbaros'un (28) cenazesi toprağa verildi. Gaziemir Gülhane Camii'nde Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra Barbaros'un cenazesi Görece Pirçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

14 aylık Hatice Safta isminde bir kız çocuğu sahibi olan genç mimar Barbaros'un, yasal olmayan işler yapması için müteahhit B.Y. tarafından sürekli baskı yapıldığı fakat bunu kabul etmediği iddia edildi. Müteahhit B.Y.'nin projelerde yasadışı taleplerini kabul etmeyen mimar Barbaros'u çocuğunu kaçırmakla tehdit ettiği ve bunun üzerine görüşmeye gittiği belirtildi. Müteahhit B.Y.'nin tartışma sonucunda silahını çekmesi üzerine genç mimarın kaçarken vurularak öldüğü dile getirildi.

Vücuduna dört kurşun isabet eden Yavuz Selim Barbaros, olay yerinde hayatını kaybederken kardeşi Vacip Oğuz Barbaros yaralandı. Olay, Manisa Merkez Efendi Mahallesi'nde müteahhitin bürosunda meydana geldi.

Genç mimarın cenaze namazına çok sayıda yakını ve dostu katıldı. Caminin bahçesinde taziyeleri kabul eden baba Hüseyin Barbaros, ayakta güçlükle durdu.

Geçmişi başarılarla dolu olan mimar Yavuz Selim Barbaros, Özel Yamanlar Fen Lisesi'nden 1996 yılında dereceyle mezun oldu. 2001 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve aynı yerde şehir planlaması üzerine yüksek lisans yaptı. Barbaros, İzmir'de 2008 yılında iç mimar Hüseyin Boyacı ile birlikte Dizayn-KA Mimarlık şirketini kurarak çalışma hayatına adım atmıştı.

MANİSA'DA ÖLDÜRÜLEN MİMAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 18:03:05
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 00:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?