19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gençler EXPO'ya gönüllüler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Takımı UNIVERSIADE 2005, Karadeniz Oyunları ve Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'nden sonra şimdi de EXPO'ya katkı sağlayacak. Gönüllüler arasından seçilen 85 genç, BIE delegelerine eşlik edip İzmir'i tanıtacak. 

İzmir'in Dünya Sergisi EXPO 2015 yolculuğunda son dönemece girilirken, iki rakip kent İzmir ve Milano da artık son kozlarını oynuyor. İzmir, ''Daha iyi bir dünya için yeni yaklaşımlar, herkes için sağlık'' olarak seçilen tema doğrultusunda 15-20 Ekim tarihleri arasında bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. 104 ülkenin temsilcilerinin gelmesi beklenen sempozyum süresince İzmir Gönüllü Takımı'nın üyesi 85 gönüllü genç, konuklara eşlik edecek ve İzmir'i tanıtacak. Çekirdeğini Universiade 2005 gönüllülerinin oluşturduğu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin prestij projesi haline gelen Abla-Ağabey-Kardeş Projesi gönüllüleriyle güçlenen İzmir Gönüllü Takımı, Kadifekale, Agora, Kemeraltı ve Efes Meryem Ana gezilerinde de BIE delegeleriyle birlikte olacak. Gönüllüler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Abla-Ağabey-Kardeş Projesi Merkez Ofisi'nde kişilik özellikleri ve yabancı dil düzeylerinin saptandığı bir ön görüşmeden geçirilerek belirlendi. 200 başvuru arasından çok iyi derecede İngilizce, bunun yanında tercihen başka diller de bilen 85 gönüllü bu önemli görev için seçildi. EXPO 2015'in kentte yapılması için büyük önem taşıyan BİE delegelerinin İzmir'i ziyaret programı çerçevesinde alacakları görev öncesi 3 günlük eğitime tabi tutuluyor. Bu kapsamda gönüllüler, "Takım çalışması, İletişim-Beden Dili ve EXPO'nun yanı sıra, profesyonel turist rehberlerinden delegelerin gezdirileceği tarihi ve ören yerlerine ilişkin ders alıyor. 

"GENÇLERLE GURUR DUYUYORUZ" 

Ülkenin ve kentin yararına her konuda öncülük ederek örnek olan İzmirli gençlerle gurur duyduklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " Türkiye'nin ilgi odağı, uluslararası organizasyonların can simidi olan bu ekiple daha çok iş yaparız" diye konuştu. Başkan Aziz Kocaoğlu, gönüllülerin tüm bu çalışmaların yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi'nin kentte sosyal bir dönüşüm gerçekleştirmek amacıyla başlattığı Abla-Ağabey-Kardeş Projesi ile Türkiye'de bir ilke imza attığını belirterek, "İzmir Gönüllü Takımı, bu kısa sürede kentlilik adına hareket eden belki de en etkili ve aktif sivil toplum örgütü haline geldi. Hiçbir çıkar beklemeksizin sadece kent ve ülke sevgisiyle hareket eden gençlerimiz, kendilerine güvenildiği ve olanak sağlandığı takdirde ne kadar büyük işler başarabileceklerini de kanıtladılar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?