5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gençler şehri oyunla tanıyacak

GENÇLER ŞEHRİ OYUNLA TANIYACAK

Konak Belediyesi, gençler için yeni bir projeyi hayata geçirdi.

İzmir Ticaret Lisesi İşbirliğiyle geliştirilen projeyle, uzmanlarca hazırlanan şifreleri çözen gençler, kendini ve yaşadığı kenti tanıyıp, yaratıcılığı artacak ve sanatsal farkındalık kazanacaklar.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı, Abacıoğlu Hanı’nda gençler ile buluşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Proje kapsamında geliştirilen (H1O) Hayat Bir Oyun adlı yarışma ile gençler, oyun yoluyla yaparak-yaşayarak kentin tarihi ve turistik mekanlarını tanıyacak. Bu yöntemle, kalıcı öğrenme sağlayan gençlerin, sosyal duygusal ve psikolojik gelişimleri desteklenecek” dedi. Tartan, Avrupa ülkelerinin gençlerin niteliklerini artırmak için takım oyunları eğitimlerine önem verdiğini belirterek, projeyle gençleri oyun yoluyla iş yaşamına ve toplumsal yaşama hazırlandığını söyledi.

Tartan, “Günümüzde aranan girişimci bireyleri yetiştiren, gençlerin bireysel potansiyellerini harekete geçirecek beceri eğitimlerine önem veren kurumların arkasında olacağız” diye konuştu. Yarışma ile 6 grup halinde belirlenen takım oyuncularına, kent merkezindeki tarihi, sosyal, kültürel, sanatsal ya da doğal çevrelerden birine yönlendirilecek şifreler verilecek. Şifreleri en erken çözen ve istenen mekanları bulduktan sonra yapılması beklenen etkinlikleri gerçekleştiren takım puan alacak. Altı hafta boyunca alınan bu puanlar sonucunda kazanan takım belirlenecek. Proje sayesinde gençler yaşadığı kenti tanıyacak. Yaratıcılığı gelişecek. Problem çözmeyi, güvenli davranış geliştirmeyi öğrenecek. Takım bilinci oluşacak. Sabırlı olmayı, stratejik düşünmeyi ve detaylara dikkat etmeyi öğrenecek. Motivasyon duygusal zeka yetkinliği artacak. Sanatsal farkındalık kazanacak.

GENÇLER ŞEHRİ OYUNLA TANIYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 11:52:04
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 11:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?