5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gizil bölmeden korsan CD çıktı

İZMİR'DE KORSAN CD OPERASYONU

İzmir'de yapılan çalışmalarda, 1939 adet korsan CD ele geçirildi. Korsan CD satışı yapan kişilerin daha önce benzer suçlar işledikleri, polis baskınına karşı CD'leri gizli bir dolabın içinde sakladıkları ortaya çıktı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, Bornova ilçesi Gediz Caddesi üzerinde bulunan Ö.K., M.K., M.İ.B., H.K., G.K., G.Ö., M.M. isimli 7 şahsın birlikte çalıştığı işyerinde arama yaptı.

İşyerinde daha önce yapılan denetim ve aramalarda korsan ve bandrolsüz CD-DVD yakalatılması üzerine işyeri sahipleri tarafından gizli bir bölme yapıldığı ortaya çıktı. Zanlıların işyerinin yan tarafında bulunan elektronik dükkanının üst katında gizli bir bölme oluşturulduğu ve duvara monteli dolabın üç adet çekmecesinin çıkarılması ile gizli bölmeye girişin sağlandığı belirlendi.

Aşağı dükkandaki bilgisayar vasıtası ile internet üzerinden gizli bölmede bulunan şahsa siparişlerin verildiği ve bu siparişlerin CD dükkanının üst katında bulunan mutfak dolabı içerisindeki küçük gizli kapak vasıtası ile alındığı tespit edildi. Polis, yaptıkları aramalarda; 89 adet film CD'si, 1.262 adet DVD film ve 588 adet DVD oyun olmak üzere toplam 1.939 adet korsan ve bandrolsüz CD ile 2 işyerinde biri çoğaltımda ikisi iletişimde kullanılan 3 adet bilgisayar kasası, 6 adet DVD Rw, 7 klasör tanıtım kartoneti, 180 adet boş CD, 45 adet boş DVD, 1 paket CD jelatini ve 1 paket CD zarfı ele geçirdi. Şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı.

İZMİR'DE KORSAN CD OPERASYONU
İZMİR'DE KORSAN CD OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 11:14:03
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 14:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?