5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gökdelene izin çıkmadı

GÖKDELEN PROJESİ KABUL EDİLMEDİ

Konak Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğuyla AK Parti grubunun yoğun muhalefetine rağmen geçtiğimiz aylarda onaylanan Çankaya Hilton'un karşısındaki gökdelen projesinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilmesi yeni bir tartışma başlattı.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayram, konuyla ilgili Belediye Başkanı Tartan'ı defalarca uyardıklarını söylerek “Bu alanda gökdelen projesinin yönetmeliklere aykırı olduğunu belirttik ve Sayın Tartan'ı uyardık ama dinlemedi” dedi.

Konunun Konak Belediye Meclisi'nde görüşüldüğü sırada defalarca basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Bayram, İmar Yönetmeliği'nde yüksek yapılara ilişkin bölümde “Parsel alanı, yüksek yapı tarifine giren yerlerde 3 bin metrekareden az olamaz” şartı bulunduğunu, Özgörkeyler'in residance yapmak istediği arsanın büyüklüğünün ise yaklaşık bin 500 metrekare olduğunun altı çizdi. Bayram şöyle devam etti, “Burada gökdelen projesinin İmar Yönetmeliği'ne ayıkırı olduğunu defalarca belirttik ve Başkan Tartan'ı hukuk kurallarına saygılı davranmaya davet ettik. Ayrıca İzmir'deki bir çok sivil toplum kuruluşu da buraya gökdelen yapılması konusunda muhalefet etti. Sayın Tartan konuyu alel acele CHP'li meclis üyelerinin çoğunluğuyla onaylattı. Gelinen noktada İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi konunun İmar Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu tespit ederek reddetti. Sayın Tartan, yasalara ve yönetmeliklere uymayan bir kararın meclisten geçirilmesinde üstlendiği görev nedeniyle Konak Belediye Meclisi'nin itibarını tartışılır hale getirmiştir. Tartan'ın bu karardan ders çıkararak bundan sonraki çalışmalarında meclis üyelerinin sayısal üstünlüğünü değil de yasalar, yönetmelikler ve hukuk kurallarının üstünlüğünü göz önüne almasını temenni ediyoruz”

Özgörkey grubuna söz konusu arsaya eşdeğer başka bir yer verilmesi ve buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesini öneren Fevzi Bayram, “Bu alanda Hilton ve Gürel Rezidance var. Söz konusu binanın yapılması için de alanın boyutları yetersiz. 80 metre yükseklikte yapılacağı belirtilen bina ile çevresindeki Hilton ve Gürel Rezidance arasında en azından 100 metre mesafe olması gerekiyor. Ama bu mesafe yok. Bu alanın sahiplerine bu araziye eş değerde gökdelen yapımına uygun bir yer verilerek bu alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesini öneriyoruz. Yeşil alan açısından son derece fakir olan Konak'ta buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesi kent merkezinde büyük rahatlama sağlayacaktır. AK Parti Konak olarak buranın yeşil alan olması konusunda yapılacak çalışmalara destek vermeye hazırız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 09:44:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 12:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?