19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gözaltına alınan DTP'liler adliyede

İZMİR'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı Mehmet Mehdi Arslan, parti yöneticileri ve Dicle Haber Ajansı muhabiri Ayşe Oyman'ın da bulunduğu 14 kişi adliyeye sevkedildi.

Geçen hafta İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, DTP İzmir İl Başkanı Arslan ile bazı partililer hakkında ‘terör örgütüne destek vermek amacıyla açlık grevi düzenleme’ ve ‘Kerkük’e yapılacak askeri müdahaleyi Diyarbakır’a yapılmış sayarız’ sözünü söylediği için tutuklanan DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu'ya destek verildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuyla ilgili dokümanları inceleyen savcılığın suça karıştıkları belirlenen DTP'liler hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri başlattıkları operasyonda, DTP İl Başkanı Mehmet Mehdi Arslan ile İl Başkan Yardımcısı Burhan Yürek, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kaya, Buca İlçe Başkanı Mehmet Emin Yıldız, Torbalı İlçe Başkanı Hüsnü Koyuncu, gençlik kolları üyesi Abdulrahim Marol, Buca İlçe eski Başkanı Aslan Kızıl, Torbalı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kodaman, parti üyeleri Ali Sarı, Funda Apak, Ferhat Önder, Sinan Avu ve Gülçiçek Günen yakalandı.

DTP İzmir İl Başkanlığı binasında arama yapan polislerin görüntülerini kameraya çeken Dicle Haber Ajansı muhabiri Ayşe Oyman da bu görüntülerin PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan Roj TV'de yayınlanması üzerine gözaltına alındı. Ayşe Oyman'ın kamera kayıtlarında Roj TV'de yayınlanan görüntülerin aynısının bulunduğu ve bu görüntülerin Ayşe Oyman tarafından internet kanalıyla Roj TV'ye gönderildiğinin belirlendiği bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Sinan Avu ve Ferhat Önder'in üniversite öğrencisi olduğu, DTP Konak İlçe Başkanlığı binasında gençlere örgüt eğitimi verdikleri ileri sürüldü. Sorguları tamamlanan 14 kişi, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 11:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?