5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gül iş adamlarıyla biraraya geldi

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL İZMİRLİ İŞ ADAMLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İzmir ziyaretlerindeki son durağı Hilton Oteli oldu. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Hilton Oteli'nde verdiği akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa'nın değişmez ilkeleri olan laiklik, demokrasi gibi bir ülkede olması gereken temel konularda herkesin mutabakat içinde olduğunu söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Hilton Oteli'nde verdiği akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Gül, bir ülkede gelişmenin, kalkınmanın, hamle yapmanın birinci şartının geniş anlamda istikrar olduğunu söyledi. Siyasi partiler, kurumlar arasındaki birlikte çalışabilme anlayışının önemli olduğuna değinen Gül; "Eğer siyasi partiler arasında mücadele varsa bu mücadelenin medenice yapılması ve sonuçta hepsinin ülke yararına olması çok önemlidir. Türkiye'nin temel meselelerinde tam bir mutabakat vardır.

Cumhurbaşkanı olarak, gerek partilerimizin genel başkanlarıyla, gerekse kurumlarımızın başkanlarıyla yaptığım görüşmelerde bunu biliyorum. Anayasamızın değişmez ilkelerinde, Türkiye'nin demokratik, laik bir hukuk devleti olması gibi temel konularda, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşmesi gibi temel konuda herkeste bir mutabakat var. Eğer bu temel konularda farklı düşünceler olsaydı işte o zaman kara kara düşünmemiz gerekirdi. Mutabakat olduğuna göre o zaman kim daha iyi yapacak, nasıl yapacak gibi konularda farklılıklar olabilir." dedi.

Türkiye'de siyasi mücadelelerin zaman zaman çok sert geçtiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bizim siyasi geleneğimizde maalesef böyle bir alışkanlık var. Türkiye'nin ekonomisi büyüdükçe, AB yolunda daha çok mesafe kat ettikçe bunların da Avrupa ülkelerinde gördüğümüz çerçeveye oturacağından şüphem yok. Bu benim birinci öncelik verdiğim konudur. Kendimizi başkasının yerine koyarak düşünmemiz lazım. Bunu yaptığımızda birbirimizi daha rahat anlayabiliriz. Unutmayalım ki, biz birbirimize saygı ve sevgi göstermezsek, birbirimizi anlamazsak başkaları bize saygı ve sevgi göstermez. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarıyız" dedi.

İzmir'in, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi değil kapısı olduğunu, ticaret, sanayi, turizm, tarım gibi konularda faaliyetleri bulunduğunu söyleyen Gül, İzmir'in son yıllarda kendisini keşfetmeye ve psikolojisini yeniden düzeltmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. 3-4 yılı sonra İzmir'in çok faklı bir yerde olacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'in dünyaya açılması ve tanıtılması gerektiğini, İzmir'in çok büyük bir cazibe merkezi olduğunu ve uzun yıllardan sonra düzenlenecek bir iktisat kongresiyle bunun gösterilebileceğini ifade etti. Bundan sonra İzmir'e daha sık geleceğini dile getiren Gül, dünyanın en büyük firmalarından, Hindistan ve Çin'den iki firmanın İzmir'le yatırım amaçlı ilgilendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Gül, birkaç sene sonra sanayi, üretim, ticaret açısından büyük projelere imza atacağına inandıklarını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL İZMİRLİ İŞ ADAMLARI İLE BİRARAYA GELDİ
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL İZMİRLİ İŞ ADAMLARI İLE BİRARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 23:34:05
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 09:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?