5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gürçeşme'de hemzemin geçit eylemi

TRENİN ÖNÜNÜ KESEREK EYLEM YAPTILAR

İzmir'in Gürçeşme semtinde bulunan 2216 Sokak'taki hemzemin geçitin kapatılmasını protesto eden mahalle sakinleri Basmane Garı'na gitmekte olan trenin yolunu keserek eylemlerini sürdürdü. Tren yolunun kapatılmasını protesto eden vatandaşlar feryat etti.

Bütün yaşamsal ihtiyaçlarının tren yolunun diğer tarafında olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, Konak Belediye Başkanı'nı buraya çağırıyoruz. Gelsinler bir bu mahallede otursunlar. Buradaki bütün evler bizim. Biz hiçbir yere gitmeyiz. Çocuklarımızı sokağa salmaya korkuyoruz. Saçma sapan işler yapıyorlar. Seçim zamanı geldiği zaman hepsi oy istemeye geliyor. Şimdi gelsinler. Bir yangın çıksa, ambulansa ihtiyaç duysak nasıl gelecek bilmiyoruz. Taksi çağırıyoruz gelmiyor. Otobana çıkmamız gerekiyor araba bulabilmek için. Bunu da can güvenliğimiz için yapamayız. Buca semtine gidemiyoruz. Mahalleye hiçbir yerden giriş yok" dediler.

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Mavişehir'de, Alsancak'ta gezeceğine problemlere çözüm bulmalı" diyen semtin mahalle muhtarları, "Biz buraya çözüm istiyoruz. Mavişehir'de, Alsancak'ta gezeceğine gecekondu diye tabir ettiği yerlere gelsin, problemlere çözüm bulsun. Bu nasıl bir belediye başarısızlığıdır. Altgeçit ya da üstgeçit ne olursa olsun buraya çözüm istiyoruz. Bunlar olmazsa biz buradan nerelere gideceğiz? Bir tarafımız dere diğer tarafımız tren yolu. Ne yapacağız bilemiyoruz. Bir an önce bu problemin çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Tren yolunu kapatan mahalle sakinleri, Basmane Garı istikametine giden trenin önünü keserek eylemlerini sürdürdüler. Bazı mahalle sakinleri trenin önünde fotoğraf çektirirken, bazı vatandaşlar trenin geldiğini gördükleri sırada kaçmayı tercih ettiler.

Mahalle muhtarları vatandaşları sakinleştirdikten sonra trenin geçişine izin verdiler.

TRENİN ÖNÜNÜ KESEREK EYLEM YAPTILAR
TRENİN ÖNÜNÜ KESEREK EYLEM YAPTILAR
TRENİN ÖNÜNÜ KESEREK EYLEM YAPTILAR
TRENİN ÖNÜNÜ KESEREK EYLEM YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 17:20:05
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 18:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?