5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Güvenli sürüşe 6,5 milyon TL

İZSU, GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN 6,5 MİLYON TL HARCAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yol seviyesinden düşük kaldığı için trafiği olumsuz etkileyen kanalizasyon baca kapakları ve araç geçişi sırasında gürültüye neden olan yağmur suyu ızgaralarını yeniliyor.

Peşpeşe gerçekleştirdiği projeler ve yenilemeler ile kent içindeki alt yapı sorunlarının çözümü konusunda yoğun çaba harcayan İZSU Genel Müdürlüğü, yaz boyunca kentin dört bir yanında hummalı bir çalışma sergileyecek. Bu çalışmalardan bir tanesi de, gürültü kirliliğine yol açan ana yollardaki ızgaraların onarımı olacak.

Yol seviyesinden düşük kaldığı için araç ve yaya trafiğini olumsuz etkileyen kanalizasyon baca kapakları ve yağmursuyu ızgaraları ekipler tarafından kısa sürede yol seviyesine getirilmeye başlandı. Çalışmalar çerçevesinde toplam 4 bin adet baca kapağı yükseltilecek, 11 bin 500 adet de ızgara asfalt seviyesine getirilecek.

Kent genelinde başta ana arterler olmak üzere tüm taşıt yollarında sürecek çalışmalar Ekim ayında tamamlanacak. Bu kapsamda zaman içerisinde tahrip olan, ses yapan 2 kilometre uzunluğundaki sıra ızgaralar da delikli saç ızgaralarla değiştirilecek. Çalışmalar öncelikle Konak, Bayraklı, Buca, Karabağlar bölgeleri başta olmak üzere özellikle ana caddelerde yolu dikine keserek trafik olumsuz etkileyen caddelerde sürdürülecek.

Bugüne kadar Konak 255, 150, 108/2, 259, 168, 16 sokaklar ve Gaziler Caddesi, Bayraklı Haydar Aliyev, Sakarya, Dumlupınar, Özkanlar, Anadolu, İbrahim Ethem caddeleri ile Manas Bulvarı, Bornova’da Fatih ile Kemalpaşa Caddesi, Buca’da 272, 659/7, Karabağlar’da Yeşillik Caddesi ile 661/5 Sokak ve Gaziemir’de Akçay Caddesi’ndeki çalışmalarını tamamlayan ekipler, 1805 adet ızgara ve baca tamiratı yaptı.

İZSU tüm bu çalışmalar için 6.5 milyon TL’lik harcama gerçekleştirecek.

İZSU, GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN 6,5 MİLYON TL HARCAYACAK
İZSU, GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN 6,5 MİLYON TL HARCAYACAK
İZSU, GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN 6,5 MİLYON TL HARCAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 09:38:01
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 10:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?