5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hakeme küfre hapis cezası

HAKEME KÜFÜR EDEN YÖNETİCİYE HAPİS CEZASI

İzmir'de Balçova İdmanyurdu Kulübü Yöneticisi, Kiraz Bir Eylül takımıyla oynadıkları maçta hakem ve yardımcısına küfrettiği için 1 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay cezayı onaylarsa kulüp yöneticisi, 13 ay hapis yatacak.

İzmir'de geçen yıl şubat ayında oynanan Balçova İdmanyurdu-Kiraz Bir Eylül maçının 84. dakikasında Balçova takımından bir oyuncu kırmızı kart gördü. Kulüp yöneticisi Mehmet Yurtseven, Hakemlere "Allah belanızı versin" diye bağırınca sahadan çıkartıldı. Yurtseven, tehdit ve küfürlerine devam edince olay mahkemeye taşındı. Hakemlerin kanun gereği kamu görevlisi sayıldığını göz önünde bulunduran İzmir 10. Sulh Ceza Mahkemesi, Mehmet Yurtseven'e 'Kamu görevlisine görevi sırasında hakaret' suçundan 1 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Hapis cezası paraya da çevrilmedi.

KULÜP YÖNETİCİSİ TEPKİLİ

Balçova İdmanyurdu Spor Kulübü yöneticisi Mehmet Yurtseven "Ben hala olayın şokunu üzerimden atmış değilim. Yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum. 2-2 kaldığımız bir maçtı bir puanla üst lige çıkamadık, gergin anlar oldu ama küfür ya da tehdit asla ve asla söz konusu olmadı" diyerek kendini savundu.

Mahkeme ayrıca, Yurtseven'in seçme ve seçilme gibi kamu haklarından yoksun bırakılmasını da kararlaştırdı. Mehmet Yurtseven'e tehdit suçundan da 740 lira para cezası verildi. Yargıtay kararı onaylayınca Mehmet Yurtseven cezaevine girecek ve infaz yasası gereği 13 ay hapis yatacak.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 17:09:02
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 17:40:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?