5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Hasan Tahsin' ödülleri açıklandı

ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda İHA muhabiri Arif Çayan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması Haber Dalı'nda "Denizde boğazına balık kaçtı" haberiyle birinciliğe layık görülerek Özcan Özkesen Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Gazeteciler Cemiyeti ve basın yayın organlarının düzenlediği yarışmaların en eskisi olmasının yanı sıra önemli ve anlamlı yarışmalardan biri olan "Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması" sonuçlandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 2009 yılı eserlerinin değerlendirildiği yarışmada 26 dalda 30 gazeteci ödül aldı. Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nın sonuçları Karataş Basın Lokali'nde düzenlenen bir toplantıda açıklandı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve cemiyet yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya, Büyük Jüri üyelerinden İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Gözlem Gazetesi Yazarı Öcal Uluç ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Levent Bimen de katıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışması'nda 26 dalda 30 gazetecinin ödüllendirildiğini söyledi. Yarışmaya bu yıl rekor denilebilecek bir katılımla toplam 134 gazetecinin 155 eserle katıldığını ifade eden Sertel, yarışmanın bu yıl da iki ayrı bölümde düzenlendiğini, sarı basın kartı sahiplerinin katıldığı bölümde 18 dalda 77 gazetecinin 91 eserle, sarı basın kartı olmayan genç

gazetecilerin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen bölümde de 12 dalda 57 gazetecinin 64 eserle katıldığını söyledi. Sertel, Gazetecilik Yarışması'nda 16 dalda 19 gazetecinin, teşvik yarışmasında ise 10 dalda 11 gazetecinin ödül aldığını söyledi.

Yarışmada bu yıl bazı yeniliklere imza attıklarını belirten Sertel, şöyle konuştu: "İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, yarışmanın jürisi bu yıl ilk kez İzmir dışına da taşarak alanında isim yapmış deneyimli gazeteciler ve akademisyenlerden oluştu. Bu yıl bir başka ilk ise yazılı ve görsel basından sonra hayatımıza çok hızlı bir şekilde giren internet haberciliğinin de yarışmamıza dahil edilmesi oldu. Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla internet üzerinden haber yayını yapan sitelerde yayınlanan eserler de yarışmaya kabul edildi. Yarışmamızın ödül töreni Türk ve İzmir basını için çok önemli ve anlamlı bir gün olan 15 Mayıs Hasan Tahsin'i Anma Günü'nde gerçekleştirilecek."

Jüri üyelerinden Öcal Uluç da, bu yıl çok başarılı eserlerin yarışmaya katıldığını, birinciyi seçmekte zorlandığını ifade ederken, Levent Bimen ise Büyük Jüri üyelerinin İzmir dışındaki deneyimli gazetecilerden oluşmasını olumlu bir tercih olarak değerlendirdi. 16 kişiden oluşan yarışma Büyük Jürisi'nde; Cumhuriyet Gazetesi çizeri Kamil Masaracı, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Atabek, Hürriyet Gazetesi Yazarı Tufan Türenç, Milliyet Gazetesi Yazarı Melih Aşık, Star TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer, Gözlem Gazetesi Yazarı Öcal Uluç, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Bülend Göksel, Zaman Gazetesi Görsel Yönetmeni

Fevzi Yazıcı, ön jüriyi temsilen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Levent Bimen ve Yönetim Kurulunu temsilen Medat Şenay yer aldı."

ÖDÜL ALAN GAZETECİLER

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması'nda ödül kazananlar şöyle oluştu: Haber Ödülü: Yeni Asır Nuray Kaya "Küçük Kadınlar Köyü" İrfan Türksever Ödülü'nü, Doğan Haber Ajansı Figen Çaylak "Sadıkoğlu'nun "Denizkondu"suna yeni formül" Jüri Özel Ödülü. Güncel Yazılar Ödülü: Milliyet Gazetesi Özgür Murat Kaynar Çok yazık / Yerli malı gavur malı. Araştırma Ödülü: Habertürk Gazetesi Nihat Delibaşı - Nihal Aşkı "İşte o gerekçe/ İzmir'i kilitleyen kadın/Asgari ücretli çıktı" Röportaj Ödülü: Habertürk Gazetesi Neşet Dişkaya "Kızım benden korkar diye korktum" Seri Röportaj Ödülü:

www.egedesonsoz.com Gönül Soyoğul "Medya dünyasında son sözü söyleyen İzmirliler" Fotoğraf Ödülü: Anadolu Ajansı Arif Yakıcı "İzmir'de DTP'liler protesto edildi" Sayfa Düzeni Ödülü: Yeni Asır Fatih Ümit Öner "Yeni Asır Pazar- 5 Temmuz 2009 tarihinde yayınlanan sayfa" Spor Güncel Yazıları Ödülü: Yeni Asır İbrahim Halil Fincan "En enteresan En'ler" Spor Haberi Ödülü: Yeni Asır Gökhan Özyurtlu "Artık kurbağalar yüzüyor" Hürriyet Gazetesi Ulaş Sağ Jüri Özel Ödülü "Dağların oğlu Zorbey" Spor Araştırma Röportaj ve Seri Röportaj Ödülü: Habertürk Gazetesi Erhan Hartaç "Teknik adamlar ve aileleri" Spor Fotoğrafı Ve Foto Röportaj Ödülü: Yeni Asır Gökhan Özyurtlu "Altay şaha kalktı" Radyo - Tv Haber Ödülü: Anadolu Ajansı Necdet Pamuk - Halil Şahin "Görmeyen gözleri dünyasını karartmadı" Atv Sefer Ayçe-Tayfun Er Jüri Özel Ödülğü "İtalyan koruma skandalı" Radyo - Tv Haber Program Ödülü: TRT Saadet Bekar "Yeşil Bakış" Radyo - Tv Program Ödülü: TRT Saadet Bekar "Deniz Dünyası" Tv Program Görüntü Ödülü: TRT Mehmet Türkoğlu "Eski Otel Öyküleri" Radyo - Tv Haber Program Spikerliği Ödülü: TRT Füsun Ünsal "Modern Zamanlar" Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Teşvik Yarışması'nda ödül alanlar:

Haber Ödülü: İhlas Haber Ajansı Arif Çayan, Özcan Özkesen Ödülü "Denizde boğazına balık kaçtı"

Habertürk Gazetesi Ceyhan Torlak Jüri Özel Ödülü "Kendini astı pişman oldu, yardım istedi" Araştırma Ödülü: Yeni Asır Erkan Doğan "Ege Üniversitesi artık hayat dağıtamıyor neden?" Fotoğraf - Foto Röportaj Ödülü: Yenigün Gazetesi Emre Tazegül "Kuşlar Vadisi" Spor Haberi Ödülü: DHA Bahri Karataş "Milyar dolarlık hukuk voleleri" Spor Fotoğrafı - Foto Röportaj Ödülü: Yeni Asır Görkem Türkyılmaz "Göztepe evde vurgun yedi" Sayfa Düzeni Ödülü: Yeni Asır Lütfi Çelik "Yeni Asır Pazar- 22 Şubat 2009 tarihinde yayınlanan sayfa" Radyo - Tv Haber Ödülü: AA Servet Ülkü - Zeynep Hoşgörür "Boyundan büyük kalbini yanında taşıyor" Radyo - Tv Program Ödülü: TRT Meryem Doğan Sadık Ersümer Ödülü "Eski Otel Öyküleri" Tv Program Görüntü Ödülü: TRT Hasan Yılmaz "Saydam Düşler" Karikatür Ödülü: İzmir Life Dergisi Ömer Çam "Çevre"

ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ŞEHİT GAZETECİ HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:25:03
Güncelleme :7 Nisan 2010 Çarşamba 18:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?