26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hasta ziyaretlerinde internet devri

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatılan "Online Geçmiş Olsun" uygulaması hem hastaları hem de ziyaretçileri memnun etti. 

Devlet hastanelerinde ilk kez uygulanan yöntem ile hastalar dışarıdan kapabilecekleri enfeksiyonlara karşı da korunmaya çalışılıyor. 

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan hastaların yakınları, www.iaeh.gov.tr adresindeki "Geçmiş Olsun" linkine tıklayarak, hastalarına istedikleri uzunlukta ve içerikte mesaj atabiliyorlar. Mesaj kutusunda biriken mailler görevli personel tarafından çıktısı alınarak bir zarf içinde hastaya iletiliyor. Görevli personel hastaya gelen mesajı okuduktan sonra mesajı zarfla birlikte hastaya teslim ediyor. Uygulamanın hastalar için de şaşırtıcı olduğunu belirten hastane Başhekim Yardımcısı Fatma Nur Aktaş, "Hastalarımız gelen mesaj karşısında çok duygulanıyor. Biz özellikle ziyaretçi sayısını azaltmak ve olası enfeksiyon riskini en aza indirmek için böyle bir uygulama başlattık. Ayrıca yurtdışındaki ya da çok uzaktaki bir yakını da bu yolla hastaya ulaşabiliyor" dedi.
 
Hastalara gelen mesajları okumakla görevli personel Nurşen Yılmaz ise, mesajların hasta ziyaretlerinden daha farklı bir etki yarattığını, hastaların duygu dolu anlar yaşadığını ve morallerinin yükseldiğini söyledi. Hastanede yatan ve yakınından geçmiş olsun mesajı alan Ozan Gürkan Ülkbay ise, "Mesajınız var dediklerinde çok şaşırdım. Okuyunca da duygulandım ve mutlu oldum. Güzel bir uygulama" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 16:17:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner sarı IP: 88.241.15.xxx Tarih : 7.02.2008 20:01:41

cok iyi bir uygulama.