5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hastane bahçesinde eylem

HASTANE BAHÇESİNDE EYLEM YAPTILAR

Muğla'daki olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Şerzan Kurt'un arkadaşları hastane bahçesinde eylem yaptı.

Muğla'daki olaylarda yaralanan ve İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Şerzan Kurt'un ölüm haberini alarak hastaneye gelen çok sayıda arkadaşı, bir süre slogan attıktan sonra yolu kapatmak istedi. Polisin yol kapatmaya izin vermemesi üzerine hastane bahçesinde bir süre bekleyen kalabalık, daha sonra sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Hayatını kaybeden üniversiteli Kurt'un akrabalarının da engel olmaya çalıştığı grubun yürüyüşünü engellemek için çevik kuvvet polisi hastane bahçesinden yola açılan kısmı kapattı. BDP'li yöneticiler ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Ali Okan arasında yolun kapatılmaması konusunda bir süre görüşmeler devam ederken, grubun basın açıklaması yapmasına izin verildi. Yaklaşık 300 kişilik grup hastaneye gelen yolu kapatarak bir süre oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi ve basın açıklamasının ardından grup tekrar hastane bahçesine döndü.

Şerzan Kurt'un organlarının bağışlanmasını isteyen babası Ömer Kurt, sadece gözlerini bağışlayabildiklerini otopsi yapılacak olması nedeniyle diğer organlarının bağışlanamayacağını açıkladı. Ömer Kurt, "Hukuki mücadelemiz sonuna kadar sürecek dedi.

HASTANE BAHÇESİNDE EYLEM YAPTILAR
HASTANE BAHÇESİNDE EYLEM YAPTILAR
HASTANE BAHÇESİNDE EYLEM YAPTILAR
HASTANE BAHÇESİNDE EYLEM YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 21:31:02
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 09:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?