5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Hastanede kızımın karnını yaktılar'

5 YAŞINDAKİ KIZIN DRAMI

İzmir'de, menenjit rahatsızlığı ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınan doğuştan işitme engelli 5 yaşındaki Sude Vurur'un, tedavi sırasında karnının yakıldığı ileri sürüldü. "Kızımı Ege Üniversitesi'ne sevk ederken üzerini çarşafla örttüler, ne olduğunu bilmiyorduk" diyen anne Ahu Vurur, kızı işitme engelli olduğu için neler yaşadığını anlatamadığını söyledi.

İşitme engelli 5 yaşındaki Sude Vurur'un ailesi, menenjit tanısı ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alınan kızlarının karın bölgesinin yakıldığını iddia etti. Vurur ailesinin iddialarına göre, 19 Şubat tarihinde küçük Sude, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde menenjit tanısıyla sadece 1 günlük tedavisi sırasında idrar yollarının sökülmesi için uygulanan sıcak su kompresi sırasında karnında ikinci derecede yanık oluştu. Durumdan ötürü oldukça şaşkın olduğunu söyleyen

anne Ahu Vurur; şöyle konuştu: "Kızımı ertesi gün Ege Üniversitesi Hastanesi'ne beyin kanaması teşhisiyle sevk ettiler. 112 Acil ambulans ile hastaneye giderken kızımın üzerini çarşafla örtmüşlerdi. Bize yanıkla alakalı herhangi bir şey söylenmedi. Kızımın dosyasına da işlenmemiş. Yandığını Ege Üniversitesi'nde öğrendik. Kızım Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nden Ege Üniversitesi'ne sevk edilirken çok ağır bir vaka geliyor diye söylenmiş. Çünkü ambulanstan kızımı indirdiklerinde cildiyeci dahil orada hazır bekliyordu."

1 YIL GÜNEŞ YÜZÜ GÖREMEYECEK

Yaklaşık iki hafta Ege Üniversitesi Yoğun Bakım Ünitesinde yaşam mücadelesi veren işitme engelli küçük Sude; şimdi ise karnındaki yanık ağrılarıyla başa çıkmaya çalışıyor.

Karın bölgesinde oluşan yanık nedeniyle kızının bacağından parça alındığını ifade eden annesi Ahu Vurur, şunları söyledi: "Bacağından küçük bir parça alınarak karındaki yanık bölgeye nakil yapıldı. Pansuman tedavilerimiz çok zor geçiyor. Kızım işitme engelli olduğu için de o akşam yaşadıklarını anlatamadı. Şimdi de yanık nedeniyle özel bir tedavi uygulaması geçiriyoruz. Kızım 1 yıl boyunca güneşe çıkamayacak. Sorumlular bir an önce cezalandırılmalı."

Vurur ailesi yaşadıkları şoku üzerlerinden atmaya çalıştıklarını söyleyerek; şu an yargıya başvurmadıklarını ifade ettiler.

Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Nurettin Ünal; 112 kayıtlarında kızın karın bölgesine sıcak uygulamanın bulunmadığını ifade ederek incelemelerin sürdürüldüğünü açıkladı.

5 YAŞINDAKİ KIZIN DRAMI
5 YAŞINDAKİ KIZIN DRAMI
5 YAŞINDAKİ KIZIN DRAMI
5 YAŞINDAKİ KIZIN DRAMI
5 YAŞINDAKİ KIZIN DRAMI
5 YAŞINDAKİ KIZIN DRAMI
5 YAŞINDAKİ KIZIN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 10:36:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?