5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hava kirliliği artıyor

İZMİR'DE HAVA KİRLİLİĞİ HİSSEDİLİR DERECEDE ARTTI

İzmir'de, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte hava kirliliği gözle görülür derecede arttı. Özellikle Bayraklı, Bornova, Konak ilçeleri ile Yenişehir, Yeşildere, Eskiizmir semtlerinde hava kirliliğinde artış yaşandı. İnsan sağlığını tehdit eden hava kirliliğinin özellikle gece daha da arttığı gözlendi. Kent merkezini bir örtü gibi kaplayan yoğun duman tabakası nedeniyle görüş mesafesinde azalma oldu. Her kış bu eziyeti çektiklerini söyleyen İzmirliler, bazı zamanlar sokağa çıktıklarında zorlandıklarını ve bu duruma acil bir çözüm yolu bulunmasını istedi.

İzmirli Göksel Ellialtıoğlu, ülkemizde son günlerde artan domuz gribi vakaları nedeniyle maske takmak zorunda kaldıklarını belirterek "Şimdi hava kirliliği yüzünden maske takmaya başladık. Artık yetkilileri bu maskelerle protesto ediyorum. Yetkililer buna bir çözüm bulmazlarsa insanlar için doğal yaşam alanları gerekecek. Akşamları çıkıp bir yürüyüş yapamıyoruz. Nefes almakta güçlük çekiyoruz " dedi.

Yetkililer ise astım hastaları, çocuklar ve yaşlıların hava kirliliğinin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmaması yönünde uyarılarda bulundu.

İZMİR'DE HAVA KİRLİLİĞİ HİSSEDİLİR DERECEDE ARTTI
İZMİR'DE HAVA KİRLİLİĞİ HİSSEDİLİR DERECEDE ARTTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 09:23:00
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 16:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?