5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Havacılık MYO Selçuk'a açılıyor‎

HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULU SELÇUK'TA AÇILACAK

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı uzun zamandır faaliyete sokmak istedikleri Havacılık Meslek Yüksek Okulunun Selçuk'ta açılmasına kara verdi. Bu karar doğrultusunda kurulması planlanan Selçuk THK Havacılık Meslek Yüksek Okuluna bina tahsisi için Selçuk Belediyesine başvuruda bulunan Türk Hava Kurumunun isteği Belediye Meclisinde görüşülmeye başlandı.

THK Genel Başkanı Osman YILDIRIM tarafından yapılan yazılı başvuruda, THK asıl görevinin Türk gençliğine havacılığı sevdirmek, havacı bir gençlik yaratmak olduğu vurgulanarak, " THK amacına ulaşmak, verilen ulusal görevi en iyi şekilde ve günün koşullarına cevap verecek şekilde yapmak için Hava ve Uzay Üniversitesi kurmayı hedeflemektedir. BU kapsamda havacılık faaliyetlerine talebin yoğun olduğu, hava şartlarının, bölgesel imkan ve kabiliyetlerin fazlalığı ve halen THK uçuş faaliyetlerinin bir bölümünün Selçuk Havaalanında devam etmesinden dolayı üniversiteye geçişin başlangıç olarak THK Havacılık Meslek Yüksek Okulunu İzmir İli Selçuk İlçesinde kurma arzusundadır. Bu amaçla kurulması planlanan okulumuza ilçeniz sınırları içersinde uygun bir bina tahsisi edilmesini talep ediyoruz" denildi.

Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğünün bina tahsisi talebini meclis gündemine taşıyan Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa ÜLGÜR; THK yetkilileriyle bir süredir yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve ilçeyi ziyaret ederek incelemelerde bulunan Genel Başkan ve THK yetkililerinin eski TUREM adıyla bilinen, şu an dershane ve kız yurdu binası olarak kullanılan Prof. Türkan Saylan Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezinin beş katlı binasını yeni kurulacak yüksek okul için uygun gördüklerini ifade ederek " Türk Hava Kurumu paraşüt okulu uzun zamandır ilçemizde kurslarını sürdürmektedir. Başvuruda da belirtildiği gibi Selçuk hava şartları açısından havacılık faaliyetleri açısından ideal bir yerdir. Dünya çapında birçok paraşüt ve havacılık şampiyonasına ev sahipliği yapmıştır. Meclisimiz onay verdiği taktirde Havacılık Meslek Yüksek Okulu Türk Hava Kurumunun açılış işlemlerini tamamlamasının ardından Selçuk'ta bu binada hizmete girecek " diyerek talebin Hukuk Komisyonu ile Eğitim ve Kültür Komisyonlarında incelenerek mecliste görüşülmesini istedi. Yapılan oylamada oy birliğiyle konunun ilgili komisyonlara hava edilmesine karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 13:57:03
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 15:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?