5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Hayır yapma' vaadiyle dolandırdı

İZMİR'DE DOLANDIRICILIK OPERASYONU

İzmir'de, 'hayır yapma' vaadiyle AB'nin yeni para birimi olarak tanıttıkları parayı değerinden yüksek tutarda göstererek Türk Lirası'na dönüştürme bahanesiyle dolandırıcılık yapan şahıs yakalandı.

Huzur Timi ekipleri, son dönemlerde Konak bölgesinde vatandaşların, Peru parasını değerinden yüksek göstererek Türk Lirası'na çevirme bahanesiyle dolandırılması olaylarının yaşanması üzerine bir çalışma başlattı. Polisin uyardığı esnaftan, bu kişinin aynı yöntemle dolandırıcılık yapmak istediği haberi gelmesi üzerine harekete geçen Huzur Timi ekipleri, zanlı R.D.'yi yakaladı. R.D.'nin üzerinde Peru paraları ele geçirildi.

Konak bölgesindeki esnafa kendini Almanya'da çalışan işçi olarak tanıtan R.D.'nin, Peru parasını AB'nin yeni para birimi olarak gösterdiği, cami ve kuran kurslarına yardım edeceğini söyleyip değerinin çok üzerinde bir tutarda Türk Lirası'na çevirttiği ileri sürüldü.

R.D.'nin bu yöntemle, A.A.'nın 1500 Avro, Ö.Ş.'nin 70 TL, Ö.Y.'nin 350 TL, Y.G.'nin 350 TL, Ş.B.'nin 750 TL, F.D.'nin 320 TL ve A.K.'nin 140 TL parasını dolandırdığı öğrenildi.

Dolandırılan kişiler tarafından teşhis edilen R.D.'nin, Konya 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nce cezaevinden firar suçundan, ayrıca Konya, Bandırma, Uşak ve Çanakkale adliyelerince de dolandırıcılık suçlarından arandığı belirlendi.

R.D. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 15:24:04
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 17:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?