5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hayvan pazarları boşaldı

İZMİR'DE HAYVAN PAZARLARI BOŞALDI

İzmir Valiliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği 70'e yakın kurban pazarında bayramın son gününde satışlar bitti ve geri dönüş çalışmaları başladı. Ellerindeki malların çoğunu sattıklarını belirten hayvan sahipleri İzmir'deki satışlardan memnun olduklarını söyledi.

İzmir'de Kurban Bayramı'nın son gününde satışlar tamamlandı. Çadırlar toplanıp eve geri dönüş çalışmalarına başlandı. İzmir'in Uzundere, Işıkkent, Karabağlar ve Bayraklı gibi satış yerlerinde çok az büyükbaş kurbanlık kaldı ve kalanlar ise 'son gün ucuza alırım' beklentisiyle gelenlerin ilgisini çekiyor. Küçükbaş kurbanlıkların da çoğu satıldı. Kurbanlıklarını bayramın birinci günü bitirenler çifte bayram ederken, ikinci gün çadırlarını toplayıp memleketlerine geri döndü. Geç kalanlar kira parasını

çıkarma düşüncesi ve bakanın 'son gün alın açıklamalarından etkilenen' olur diyerek bekliyor. Küçükbaşlarda ise besiciler fiyatlardan memnun, ancak alıcıların son günü beklemelerinden şikayetçi.

Bayramın son günü Bayraklı'daki pazarda büyükbaş hayvanlarda pazarlıklar kıyasıya sürerken fiyatı 8 bin lirayı bulan bin 100 kiloluk boğa vatandaşların dikkatini çekiyor. Hayvan satıcısı mallarını maliyetinin altına satmak istemediği için hayvanını burada bırakacağını ve satacağını söyledi.

İZMİR'DE HAYVAN PAZARLARI BOŞALDI
İZMİR'DE HAYVAN PAZARLARI BOŞALDI
İZMİR'DE HAYVAN PAZARLARI BOŞALDI
İZMİR'DE HAYVAN PAZARLARI BOŞALDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2010 Cuma 14:24:01
Güncelleme :19 Kasım 2010 Cuma 14:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?