5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hayvanlara anayasal güvence istediler

HAYVAN SEVERLER'DEN BAŞKAN KABAK'A ZİYARET

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO), İzmir Temsilcisi Şule Baylan, İzmir Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Funda Bayrı, Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Fevziye Özkan Kanat, Doğayı ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nebiha Deprem ve derneklere üye hayvanseverler AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ı ziyaret etti.

Hazırladıkları hayvan hakları ihlallerini içeren dosyayı Kabak'a veren hayvan severler, hayvanların haklarının iyileştirilmesini; hayvan haklarının anayasal hukuka taşınmasını istedi. Kabak, hayvan severlerin hazırladığı yaşanan hayvan hakları ihlallerini içeren dosyayı genel merkezi ileteceğini belirterek, AK Parti İzmir milletvekilleriyle hayvan severleri buluşturma sözü verdi. Hayvan severler adına konuşan DOHAYKO İzmir Temsilcisi Şule Baylan, hayvan haklarının insan haklarının yanına yerleşmesi gerektiğini belirterek; “Tek çözüm bu kanunun anayasal olarak güvence altına alınmasıdır. Türkiye'de anayasa düzenlemeleri yapılıyor. Biz de hayvan haklarının anayasallaşmasını istiyoruz. Aynı; yaşlı hakları, çocuk hakları, engelli hakları gibi güvence altına alınmasını istiyoruz. Belediyelerin hayvanlara karşı işlediği suçları pek çok makama ilettik. Ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamadık. İzmir milletvekillerimizle hayvanların korunmasına dair görüşlerini iletmek için randevu istiyoruz. Kendilerine bir sunum yaparsak vekillerimizin de Türkiye'deki vahşeti daha iyi anlayacaklarına inanıyoruz. 2004'te AK Parti iktidarında hayvanları koruma yasası çıkarıldı. Bu yasayı kaç belediye uyguluyor? Umuyoruz ki yine iktidarınız bu yasayı Anayasaya taşır” dedi.

Hayvan haklarının insan haklarıyla birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak; “Hayvanlara eziyet ederseniz, doğayı korumazsanız zaten insan haklarından bahsedemezsiniz. İnsan hakları, insanın çevresiyle, yani doğanın ayrılmaz parçası olan bitkilerin ve hayvan haklarının da aynen korunması demektir. Bir hukuk devletinde mutlaka hayvanların haklarının da korunması gerekmektedir. Zaten milletimiz de inanç ve kültür bakımından hayvan haklarını savunan ve yaşamlarına saygı duyan bir millettir. Tarihimizde var. Osmanlı tarihimize bakacak olursanız; daha insan haklarının telaffuz bile edilmediği dönemlerde sokak hayvanları için kuşlar için vakıflar kurulmuş. Biz böyle bir kültürden geliyoruz. Çevre kirliliği maalesef en fazla sıkıntıyı, doğaya ve hayvanlarımıza veriyor. Barınaklarınızda iyi niyetle var gücünüzle çalışırken; Belediyeler size destek olmak yerine, toplayıp hayvanları size bırakıyor. Bir tek canlının sıkıntı çektiği bir ortamda kimse mutlu olamaz. Hayvan hakları ihlallerini içeren dosyayı genel merkezimize ileteceğiz. İzmir milletvekillerimizle sizleri biraraya getireceğiz'' şeklinde konuşarak, konuya karşı duyarlılığını ortaya koydu.

HAYVAN SEVERLER'DEN BAŞKAN KABAK'A ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 10:26:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 13:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?