5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hemşireler kep fırlattı

EGE’YE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KURULACAK

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Yüksekokulu’nun 49. Dönem mezuniyet töreni, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapıldı. Yunus Emre Salonunda gerçekleştirilen törene veliler yoğun ilgi gösterdiler. Protokolünde hazır bulunduğu tören; slayt gösterilerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

İlk konuşmayı yapması için kürsüye davet edilen öğrenci temsilcisi ve okul birincisi Şadiye Dur; “Aldığımız bu çok yönlü ve çağdaş eğitimi; gençliğimiz, gücümüz ve Atatürkçülüğümüz ile birleştirerek bu mesleğe onurlu bir hizmet vereceğiz Sağlık üstünde ki siyasi oyunlara son verilmesi bir zorunluluktur. Türkiye’nin ilk hemşirelik yüksekokulundan mezun olduğumuz için onurluyuz. Bizlere emek veren ailelerimize ve hocalarımıza minnettarız” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen ve protokol adına ilk konuşmayı yapan Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Çiçek Fadıloğlu ise yüksekokullarının Tıp ve Ziraat Fakülteleriyle beraber EÜ bünyesinde kurulmuş olan ilk 3 okuldan biri olduğunu hatırlatarak; “Okulumuzun kuruluşunda büyük emeği olan Prof. Dr. Muhittin Erel’i saygıyla anıyoruz. Önceleri Tıp Fakültesine bağlı olan okulumuz, 1982 yılında doğrudan Rektörlüğe bağlanmıştır. Bugün bünyemizde 12 profesör, 3 doçent, 22 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 45 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Erasmus programı ile Belçika ve Hollanda’ya öğrenciler yollamaktayız. Hocalarımız yurtiçi ve yurtdışı pek çok kongrelere katılmakta ve deneyimlerini paylaşmaktadırlar” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç ise Ege Üniversitesinin çok kısa bir zaman diliminde çok köklü bir şekilde kurumsallaştığına dikkat çekerek; “52. Mezuniyet yılımızda Türkiye’nin en kaliteli hemşirelerini uğurluyoruz aramızdan” dedi. Prof. Dr. Anaç ayrıca kısa zamanda bir Sağlık Bilimleri Fakültesi kuracaklarını da söyledi.

Konuşmaların ardından aralarında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor ve “ilk mezun hoca” olan Prof. Dr. İnci Ürel’inde olduğu birçok isim öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi.

Hemşireliğin simgesi kabul edilen temsili Florance Nightingale Meşalesi’nin mezunlardan yeni hemşire adaylarına verilmesinin ardından meslek andı hep bir ağızdan okundu. Son olarak gençliğe hitabenin okunmasının ardından onuncu yıl marşı eşliğinde öğrenciler birbirlerini kutlayarak kep attılar.

EGE’YE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KURULACAK
EGE’YE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KURULACAK
EGE’YE SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KURULACAK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 09:06:05
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 17:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?