5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hırsız korkusu eve mahkum etti

YAZIBATORBALI'YA AİT YAZIBAŞI'NDA ARTAN HIRSIZLIK OLAYLARI NEDENİYLE TEDİRGİN OLAN VATANDAŞLAR MAHALLELERİNE POLİS MERKEZİ KURULMASINI İSTİYORŞI'YI POLİS KURTARIR

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Yazıbaşı Mahallesi'nde artan hırsızlık olayları nedeniyle vatandaşlar aileleri ile birlikte akraba ve dostlarını ziyaret edemez oldu. Tedirgin yaşamaktan bıkan vatandaşlar, mahalleye Polis Merkezi kurulmasını ve güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyor.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Torbalı'ya bağlı Çaybaşı Mahallesi'nin Jandarma'dan Polis sorumluluğuna geçmesinin ardından Ayrancılar'da yaşayan halk, cana ve mala karşı işlenen suçların artması nedeniyle Polis merkezi kurulması için imza kampanyası başlatmıştı. Yazıbaşı halkı da bölgede 1 ay içinde 7 hırsızlık olayının yaşanmasının ardından Polis Merkezi kurulmasını talep ediyor. Tedirginliğin artması nedeniyle imza kampanyası başlattıklarını söyleyen Yazıbaşılılar; topladıkları bine yakın imzayı Kaymakam Zeki Arslan'a ileteceklerini açıkladılar.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN İMZA TOPLUYORUM”

Artan hırsızlık olayları nedeniyle özellikle çocuklarının canından endişe ettiği için Polis Merkezi kurulması için imza kampanyası düzenlediğini ifade eden Baden Savaş; “4 yıl önce trafik kazasında oğlumu kaybettim. Çok acı çekiyorum. O yüzden benim çocuklarım paradan daha değerli. Çocuklarımıza zarar gelmemesi için mahallede güvenliğin polis tarafından sağlanmasını istiyoruz. Son günlerde neredeyse hırsızların girmediği ev kalmadı. Hırsızlar özellikle yaşlı dul kadınların evleri ile eşi gece çalışanların evlerini tercih ediyor. Mahallede huzurumuz kalmadı. Yetkililere Polis Merkezi istediğimizi duyurmak için de bir kampanya başlattık. Ellerimizde imzalarla Kaymakamlığa gidip istekte bulunacağız. Yetkililerin bize yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

“EVDEN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ”

Yazıbaşı Mahallesi'nde hırsız korkusundan kimsenin gezmeye gidemediğini ifade eden Savaş; “Evi boş bırakamıyoruz. Bir yere gidileceğinde ya eşim ya da ben evde kalmak zorunda kalıyoruz. Yazıbaşı Belediyesi'nin boş binasına kurulacak Polis Merkezi ile sıkıntılarımız ortadan kalkacak. Boş belediye binasının Polise devredilmesi için Belediye Başkanı İsmail Uygur'la görüşebiliriz. Yazıbaşı halkı olarak huzur içinde yaşamak istiyoruz” dedi.

YAZIBATORBALI'YA AİT YAZIBAŞI'NDA ARTAN HIRSIZLIK OLAYLARI NEDENİYLE TEDİRGİN OLAN VATANDAŞLAR MAHALLELERİNE POLİS MERKEZİ KURULMASINI İSTİYORŞI'YI POLİS KURTARIR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:18:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 14:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?