5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hırsızın serveti toprak altından çıktı

ÇALDIĞI ALTINLAR TOPRAK ALTINDAN ÇIKTI

İzmir'de yakalanan bir hırsızın evlerden çaldığı altınları toprağa gömdüğü belirlendi. Hırsızlık zanlısının gösterdiği yerde yapılan kazıda, çalıntı olduğu belirlenen 5 kilogram altın çıktı.

Balçova İlçe Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı polisler, Mithatpaşa Caddesi'nde motosikletle seyreden bir kişiyi şüphe üzerine durdurdu. Motosiklet sürücüsünün polise gösterdiği O.E. adına düzenlenmiş kimliğin sahte olduğu tespit edilince şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin gerçek adının A.D.K.(40) olduğu ve hırsızlık suçundan poliste kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Zanlının üzerinden çıkan bir miktar para ve altının çalıntı olduğu belirlenince soruşturma derinleştirildi.

Sorgulanan A.D.K.'nın İzmir'deki evlerden hırsızlık yaptığı, çaldığı altınları da Urla ilçesinde boş bir arazide toprağa gömdüğünü söylediği öğrenildi. Urla ilçesinde zanlının gösterdiği yerde kazı yapan polisler, beze sarılıp poşetin içine koyularak gömülmüş yaklaşık 5 kilogram çalıntı altın buldu. Altınlar arasında külçe, Cumhuriyet ve bileziklerin bulunduğu görüldü. Polis ekiplerinin, altınların çalındığı evlerin tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Asker firarisi olduğu belirlenen A.D.K. isimli zanlı İnzibat Komutanlığı'na teslim edildi.

ÇALDIĞI ALTINLAR TOPRAK ALTINDAN ÇIKTI
ÇALDIĞI ALTINLAR TOPRAK ALTINDAN ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 09:11:01
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 11:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?