5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hırsızlar pusuya yakalandı

ÇALINTI MALLARI KÖPRÜ ALTINA SAKLADILAR

İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen olayda girdikleri evden çaldıkları malzemeleri bir çantaya koyan daha sonra da çantayı köprü altına saklayan iki hırsız, durumu gören bir vatandaşın ihbarıyla bölgede pusuya yatan polislerin elinden kurtulamadı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Bornova ilçesi 163 sokakta bulunan S.D.'ye ait evde meydana geldi. Söz konusu eve giren A.D. (39) ve Ş.T. (32) isimli hırsızlar evde bulunan bir adet laptop bilgisayarı, çeşitli bankalara ait kredi kartlarını, H.K. adına düzenlenmiş sürücü belgesini, vergi kimlik kartını, bayan cüzdanını ve çeşitli ziynet eşyalarını çaldı. Çaldıkları malzemeleri bir çantaya koyan hırsızlar evden ayrıldı. Polisin kendilerini takip etme ihtimalini düşünen uyanık hırsızlar, yakalanmaları halinde çalıntı malların üzerlerinde bulunmaması için çantayı, daha sonra almak üzere etrafı tel örgülerle çevrili köprü altına bırakıp olay yerinden ayrıldı.

 

PLANI, DUYARLI BİR VATANDAŞ BOZDU

Uyanık hırsızların planı, bir vatandaşın çantayı fark etmesi ile bozuldu. İki kişinin köprü altına bir çanta sakladığını gören duyarlı bir vatandaş polis ekiplerine haber verdi. Köprü altında bir çanta bulunduğunun ihbar edilmesi üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, çanta içinde çalıntı mallar bulunduğunu belirleyerek, çantayı almak için geri geleceklerini düşündükleri zanlıları yakalamak için bölgede pusuya yattı. Sabaha karşı gerçekleşen olayla ilgili bölgede bekleyen polis ekibi, saat 11.00

sıralarında buluntu eşyaların olduğu yere içinde iki kişinin bulunduğu bir otomobilin yaklaştığını gördü. Araçtan inen iki kişi çantayı alarak araca geri dönerken polis ekipleri tarafından yakalandı. Hırsızlık Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan iki zanlı adliyeye sevk edilirken, evden çalınan eşyalar da sahibine teslim edildi.

ÇALINTI MALLARI KÖPRÜ ALTINA SAKLADILAR
ÇALINTI MALLARI KÖPRÜ ALTINA SAKLADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 14:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?