5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hırsızlara 'huzur' yok

HIRSIZLARA 'HUZUR' YOK

İzmir Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Huzur Timi ekipleri, 12 hırsızlık olayının faili oldukları belirlenen 2 zanlıyı yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, otobüslerde ve duraklarda yaşanan vatandaşların ceplerinden para ve cep telefonları hırsızlığı ile ilgili çalışma başlatan ekipler, mağdurların verdiği eşkal doğrultusunda daha önce de 11 kez yankesicilik, 62 kez sahte kimlik suçundan poliste kaydı bulunan H.Ş.'nin bir fotoğrafını elde ederek vatandaşlara gösterdi. Mağdur vatandaşlar A.A., O.G., S.K. ve Y.S. tarafından da teşhis edilen zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Huzur Timleri tarafından yakalanarak Yankesicilik ve

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen zanlı H.Ş. (30), adliyeye sevk edildi.

Huzur Timi ekipleri, yaptıkları ikinci operasyonla ise aralarında oyuncakçı, kırtasiye ve giyim mağazası bulunan 7 işyerinde çalışanların cep telefonlarının çalınması olayının zanlısı G.E.'yi (32) yakaladı. Değişik işyerlerinde çalışan S.Ş., M.U., K.H., B.E., E.İ., B.A. ve D.B., cep telefonlarının çalınmasının ardından Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurdu. Burada eşkale uygun fotoğrafların gösterildiği vatandaşlar, 13 adet hırsızlık, 2 adet dolandırıcılık, 3 adet güveni kötüye

kullanmak ve askeri firar suçlarından kaydı olan, ayrıca Foça Cezaevi'nden firar ettiği için hakkında yakalama emri bulunan G.E.'yi teşhis etti. Zanlının kimliğinin tespit edilmesinin ardından çalışma başlatan Huzur Timi ekipleri, zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı. Zanlının güveni kötüye kullanmak yoluyla 7 kişinin cep telefonlarını, H.Y. isimli vatandaşın 800 TL parasını ve cep telefonunu çaldığı anlaşıldı. G.E., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Huzur Timi ekiplerinin yaptığı operasyonlar sonucu yakalanan 2 zanlı ile birlikte 12 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatılmış oldu.

HIRSIZLARA 'HUZUR' YOK
HIRSIZLARA 'HUZUR' YOK
HIRSIZLARA 'HUZUR' YOK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 15:45:00
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 18:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?