5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hırsızlık çetesine darbe

HIRSIZLIK ÇETESİNE DARBE

İzmir polisi tarafından bir hırsızlık şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda 20 zanlı yakalandı, 8 kişi adliyeye sevk edildi. Çetenin çeşitli illerde hırsızlık yaptıktan sonra, çaldıkları paralarla İzmir'de beş yıldızlı bir otelde yer ayırtarak yeni yılı kutlama heveslerini polis noktaladı.

İzmir Bozyaka Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık dört ay süren teknik takibi sonucu hırsızlık çetesi üyesi oldukları ileri sürülen bir grubun, İzmir ve diğer şehirlerde hırsızlık yaptığı bilgisine ulaşıldı. Hırsızlık çetesi ile ilgili başlatılan teknik takip sonucu ekipler şahısların örgüt kurmak suretiyle planlı bir şekilde hırsızlık yaptıklarını tespit etti. Titiz bir çalışma sergileyen asayiş ekipleri, zanlıların çaldıkları paralarla İzmir Çeşme'de beş yıldızlı bir otelde yeni yıl kutlamalarına katılacaklarının ihbarını alarak harekete geçti. Zanlılar Kastamonu yolundan Samsun dönüşünde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan ikisinin daha önceden sabıkalarının olduğu ve bir zanlının ise asker izninde olduğu bildirildi.

Samsun'da yakalanarak İzmir'e getirilen şahısların evinde yapılan aramada ise çok sayıda elektronik eşya, 10 bin Türk Lirası değerinde ziynet eşyası, 2 adet ruhsatsız silah ve 20 bin Türk Lirası nakit para ile sahte kimlikler ele geçirildi.

Emniyette sorguları tamamlanan zanlılardan 12'si serbest bırakılırken 8'i adliye sevk edildi.

HIRSIZLIK ÇETESİNE DARBE
HIRSIZLIK ÇETESİNE DARBE
HIRSIZLIK ÇETESİNE DARBE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 17:27:00
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 18:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?