5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hırsızlık çetesine darbe

STADDA SERGİ AÇTILAR

İzmir'de, polisin dört ay boyunca takip ettiği hırsızlık çetesine operasyon düzenlendi. İkisi cezaevinde olan 12 kişilik çetenin 10 üyesi yakalandı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, otomobil hırsızlığı ile otomobillerde hırsızlık yaptıkları öğrenilen bir grubu takibe aldı. Polisin 4 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından hırsızlık şebekesinin elemanları tespit edildi. Oto hırsızlık ekiplerinin İzmir'in Karşıyaka ve Bayraklı ilçeleri ile Denizli'de belirlenen adreslere düzenlediği operasyonlarda şebekenin lideri olduğu iddia edilen E.D., şebeke elemanları sekiz kişi ile çalınan kamyonlardaki malları alarak depolayan bir kişi yakalandı. Şebeke elemanlarından S.Y. ve A.V.Ö.'ün cezaevinde bulundukları belirtildi. E.D., D.V., A.B., Ş.D., E.Ö., H.Ü., S.S.Ö., S.K., M.S. ve S.Y. isimli çete üyeleri yakalandı.

Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çalıntı 4 otomobil ile üzerindeki yüklerle birlikte 13 kamyon ve kamyonet ele geçirildi. Çalınan araçlarda gıda, temizlik ve mobilya malzemeleri bulunduğu öğrenildi. Zanlıların İzmir, Ankara, Denizli ve Manisa'da hırsızlık yaptıklarının tespit edildiği bildirildi.

Şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen E.D.'nin hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından 21 kaydı, S.K. dışındaki 9 şebeke elemanının da çeşitli suçlardan poliste kayıtları bulunduğu ortaya çıktı. Zanlıların gerçekleştirdikleri 18 hırsızlık olayında çaldıkları araçlar ve malların piyasa değerinin 600 bin TL olduğu belirtildi.

SOKMAYA HAZIR ÇINGIRAKLI YILAN GİBİYİM

Operasyon sırasında teknik takibe de yakalanan zanlıların bir kamyonu çalmadan önceki konuşmaları dikkat çekici oldu. Kamyon çalmak üzere hazırlık yapan şebekinin bir elemanı diğerini telefonda arayarak polis kodu gibi; "6210 merkez" derken, diğer elemanın telefonu; "Merkez 6210" şeklinde cevapladığı, "Hazır mısın?" şeklindeki soruya ise; "Sokmaya hazır çıngıraklı yılan gibiyim" cevabını verdiği öğrenildi.

ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN

Gıda Çarşısı'nda işyeri sahibi olan ve içindeki mallarla birlikte kamyonu çalınan Ender Öztürk isimli vatandaş, mallarının eksiksiz bulunup teslim edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mal yüklü kamyonunun çalındığını fark ederek polise bildirdiğini anlatan Öztürk, "Kamyonum hiç tahmin etmediğimiz bir yerde 3-4 saat içerisinde bulundu ama mallar yoktu. Olaydan 15 gün sonra mallarımız eksiksiz bir şekilde bulunup bize teslim edildi. Devletimizin böyle güçlü olması bizi mutlu ediyor. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

STADDA SERGİ AÇTILAR
STADDA SERGİ AÇTILAR
STADDA SERGİ AÇTILAR
STADDA SERGİ AÇTILAR
STADDA SERGİ AÇTILAR
STADDA SERGİ AÇTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 12:12:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 16:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?