5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hırsızlık şebekesine darbe

HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE POLİS DARBESİ

İzmir'de, aralarında bir bayanın da bulunduğu sekiz kişi yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmir ve çevre illerde gerçekleştirilen ev ve işyerinde yapılan çelik kasa hırsızlıklarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yapılan incelemede son dönemde değişik illerde 13 işyeri, 2 ev ve 1 resmi kurumda yapılan hırsızlığın aynı kişiler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Zanlıların kimliklerini belirleyen polis, şebeke elemanlarını teknik ve fiziki takibe aldı. Yaklaşık altı aylık takibin ardından düzenlenen operasyonda şebeke lideri olduğu ileri sürülen Y.Z. ile birlikte M.D., S.S., U.O., İ.G., S.Ç., Ö.B., K.S., E.Ç., Ş.S., A.O.A., C.Y., C.Ç., B.O., A.E. ve E.D. gözaltına alındı. Zanlıların yapılan sorgulamalarının ardından bazıları savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Y.Z., M.D., S.S., U.O., İ.G., S.Ç. ve K.S. de emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderilen Ö.B. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Operasyonda zanlılara ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çalıntı oldukları belirlenen 12 oto teybi, 1 av tüfeği, 1 kılıç, 1 dizüstü bilgisayar, çok sayıda gıda ve tekel maddesi, bilgisayar kasası, monitör, ziynet eşyaları, LCD televizyonlar ve çok sayıda eşya ele geçirildi.

HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE POLİS DARBESİ
HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE POLİS DARBESİ
HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE POLİS DARBESİ
HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE POLİS DARBESİ
HIRSIZLIK ŞEBEKESİNE POLİS DARBESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 15:59:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 16:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?