5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hobileri işleri oldu

HOBİLERİ İŞLERİ OLDU

İzmir'de Derya Güler ve Ayşen Yorulmaz isimli iki arkadaş hobi olarak birbirinden renkli motiflerle kendileri için tasarladıkları ürünleri vatandaşların beğenisine sunmak için oluşabilecek bir fırsat bekliyor. Hobi olarak başladıkları serüveni şimdilerde ciddi ciddi yapmayı düşündüklerini belirten hünerli arkadaşlar en büyük hayallerinin de günün birinde kendi işletmelerini açmak olduğunu ifade ettiler.

Derya ve Ayşen isimli iki arkadaş kendilerine hobi olarak yaptıkları orijinal takı ve deri çantaların kısa bir süre sonra çevreleri tarafından beğenilip sipariş alınması üzerine bu hünerlerini meslek haline getirmişler. Hayallerinde A'dan Z'ye her ürünü elde yaptıkları bir dükkan açmak olduğunu söyleyen Derya ve Ayşen; dükkanlarının isminin bile hazır olduğunu açıklayarak Baghead yani Çanta kafa olarak düşündüklerini ifade ettiler. Ekonomik kriz sebebiyle iş yaşantısında fazla şanslarının olmadığını söyleyen iki hünerli arkadaş; evde boş kaldıkları süre zarfında el becerilerini gittikçe geliştirdiklerini söylediler.

İki arkadaş satış işinin kendilerine göre bir şey olmadığını, asıl yapmak istediklerinin işin mutfağında çalışmak olduğunu belirttiler. Derya; "Kişiye özel tasarımlar da yapmak istiyoruz. Mesela bize bir fotoğrafla gelen ya da çantasının üzerinde görmek istediği motifi tarif eden kişilere istedikleri şekilde tasarımlar sunabiliriz. Hatta isterlerse o çantadan bir tek onlarda olur" diye düşünceyerini aktarırken; Ayşen ise kişiye özel tasarıma ağırlık vermekten yana olduğunu ifade ederek; "Biz bu işi keyif aldığımız için yapıyoruz. Tabii ki ilk etapta eğer bu işi bir meslek olarak yapacaksak para kazanmamız da önemli. Ama benim gönlümde yatan şey bir tasarımdan 100 tane yapmak yerine 100 farklı tasarım ortaya koyabilmek. Hayalim ilerde bu yönde çalışabilmek" diye konuştu.

HOBİLERİ İŞLERİ OLDU
HOBİLERİ İŞLERİ OLDU
HOBİLERİ İŞLERİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 16:49:02
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 16:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?