5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hoşçakal koltuk, merhaba yaşam!

KEMERALTI ÇARŞISINI ANLATACAKLAR

İzmir Düşünce ve Eylem Platformu'nun tarihi Kemeraltı Çarşısı ile ilgili Fuar Kültürpark İzmir Sanat Oditoryumunda düzenlediği toplantıya katılan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan; "Kemeraltı sadece ah, vah, öldük, bittik demeyle kalkınamaz. Kemeraltı'nın değer ve güzelliklerine inanacağız, yaşatacağız, anlatacağız ve aktaracağız" dedi.

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar'ın da katıldığı ve Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili Uz. Dr. Ülkümen Rodoplu'nun yönettiği toplantıda Kemeraltı Çarşısı'nın dünü bugünü ve yarını tartışıldı. Tarihi Çarşı'nın yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı ve çözümleri konuşuldu.

Başkan Tartan, görev aldığı ilk günden beri birçok etkinliğini Kemeraltı'nda gerçekleştirdiğini, Abacıcoğlu Hanı'nda sanat galerisi açtıklarını, nikah salonu yapmak için arayış içine girdiğini belirterek, aynı çabayı Kemeraltı için fikir üretenlerden göremediğini söyledi. Çarşı'nın eski günlerine döndürülmesi için ortak akıl ile geleceğe yönelik projelerin hazırlanması gerektiğine işaret eden Tartan şöyle konuştu: "Biz Belediye olarak elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Önemli adımlar atıyoruz. Hem tanıtım, hem tarih ve ekonomik özelliklerinin öne çıkarılması, hem de kültürel altyapı ile Kemeraltı'nı cazibe merkezi haline gelmesi. İşte Cemaat Evi Müzesi, Korteje evleri düzenlemesi, Altınpark bu yönde atılan çok önemli adımlar. Ama herkes taşın altına elini sokmalı. Konuşmak yerine icraat. Ve orada ki esnafta bir araya gelip çözüm için çaba göstermeli. Kemeraltı ve çevresi için çözüm önerim; Atina Plaka'da olduğu gibi yemek kültürü ve gece yaşamının etkin olduğu bir bölge oluşturulması. 30-40 dükkan yeter. Konsepti ben yerleştiririm. Ama buna istekli dostlar bir araya gelmeli. Ben İzmir için, Kemeraltı için neferim. Kullanın İzmir kazansın. Düşünün Çiçek Pasajı çizgisinde kaliteli, İzmir'in köklü restoran işletmecilerinin yer aldığı bir sokak. Kemeraltı o zaman gece yaşar. Benim çağrım açık; Gelin bunu yapalım, İzmir, Konak, Kemeraltı çekim merkezi olsun."

Bir dönem sonra görevi devredeceğini açıklayan Tartan; "Ben insanların koltuğa geldikleri gibi gitmelerini de bilmesinden yanayım. Siyaset yaşamımda hep bunu yaptım. 4 yıl sonra hoşçakal koltuk, merhaba yaşam. Kubbe de hep hoş sada bıraktım. Yine öyle olacak. Ama geride bıraktığımız eserler kent yaşamında hep kalıcı olacak" diye konuştu.

KEMERALTI ÇARŞISINI ANLATACAKLAR
KEMERALTI ÇARŞISINI ANLATACAKLAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 15:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?