5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hükümet samimi değil!

SAADET PARTİSİ KADIN KOLLARI TOPLANTISI

Siyaset bilimci Seda Yıldız, yaptığı bir konuşmada, "İktidar anayasa değişikliği konusunda samimi mi? Öyle olsaydı yamalı bohça gibi bir değişiklik yapmazlardı. Topyekün bir sivil anayasa hazırlarlardı. Değişiklik paketine kendi iktidarlarını güçlendiren maddeler koydular" dedi.

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Kadın Kolları, düzenlediği kahvaltılı programda üyelerini bir araya getirdi.

Siyaset bilimci Seda Yıldız'ın konuşmacı olarak katıldığı programda Kadın Kolları Başkanı Suna Canıtez de yer aldı. Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Aydın'ın ev sahipliği yaptığı İzmir Vilayetler Evi'nde gerçekleşen programa, Saadet Partili kadınlar yoğun ilgi gösterdi. SP Kadın Kollarının çalışmalarına destek vermek amacıyla İzmir'e gelip SP'li hanımlara hitap eden Seda Yıldız, gündeme

ilişkin değerlendirmelerde bulunarak neden Saadet Partisi'nde siyaset yaptığını anlattı. Türkiye'de siyasi gündemin ideolojik kutuplaşmaya kilitlendiğini belirten Yıldız, "Şu an anayasa değişikliği tartışılıyor. Mevcut anayasa Türkiye'yi taşıyamıyor. Darbe ürünü ve postal kokuyor. Dolayısıyla 1982 Anayasasının değişmesi açısından bu paketi olumlu görsek de, aynı zamanda uzlaşmazlıkları derinleştirdiğine şahit oluyoruz" dedi.

Bazı çevrelerin anayasa değişikliğine şiddetle karşı çıktığını ve anayasaya dokunulamaz kutsal bir metin gibi anlam yüklediğini ifade eden Seda Yıldız, bu çevrelerin anayasayı halkın refahı için değil zulmün kaynağı olarak gördüklerine dikkat çekti.

Anayasa'nın değiştirilemeyeceğine dair bakış açısıyla hukukun üstünlüğünün zedelendiğini belirten Yıldız, şunları söyledi: "Peki iktidar anayasa değişikliği konusunda samimi mi? Öyle olsaydı yamalı bohça gibi bir değişiklik yapmazlardı. Topyekün bir sivil anayasa hazırlarlardı. Değişiklik paketine kendi iktidarlarını güçlendiren maddeler koydular. Saadet Partisi, anayasanın yeniden ve tam sivil olarak yapılması gerektiğini baştan beri savunan tek partidir."

Kurumsal ve zihinsel olarak Türkiye'nin Milli Görüş'e ihtiyacı olduğunu dile getiren Yıldız, demokrasi, siyasi gelenekler, milli ve manevi değerler adına en güçlü çalışmayı Saadet Partisi'nin ortaya koyduğunu belirtti. İradenin millette bulunduğuna gerçek manada inanmanın farkıyla hareket ettiklerini anlatan Seda Yıldız, "Saadet Partisi siyaseti, ülkeyi içten içe çatışmaya götürecek her türlü ayırımı kaldıracak şekilde biçimlendiriyor. Yapıcı ve etkin bir muhalefet izliyor" dedi.

SP İl Kadın Kolları Başkanı Suna Canıtez de, her baharın bir çiçekle başlayacağı inancıyla yola çıktıklarını ve kaynağını bu toprakların medeniyetinden olan bir görüşü savunduklarını söyledi.

SAADET PARTİSİ KADIN KOLLARI TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 15:31:05
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?